marți, 11 septembrie 2007

Vizuina & ascultarea

Fiecare om simte nevoia de retragere in viziuina sa proprie din cand in cand pentru ca fiecare are nevoie de momente care sa le petreca singur cu el insusi ..si asta nu e doar intr o relatie dintre 2 parteneri ci prin toata familia . E ca un loc unde iti improspatezi puterile si te retintorci mai plin insa pentru celalalt nu e usor sa inteleaga asta mai ales daca tu nu te intelegi nici macar pe tine . Apoi daca el / ea e mai retras in vizuina proprie asta nu inseamna ca nu are vreo fotografie pe undeva la care sa se uite si sa si aminteasca ..Aceste asa zise goluri care nu sunt goluri sunt cele care pot face o relatie mai vie si mai pasionala , e ca o usoara hibernare sau altoire a unui copac .Apoi asta face intr un fel sa arate faptul ca barbatii sunt de pe Marte si femeile sunt de pe Venus , ca suntem diferiti si ca unii ne incarcam mai greu si altii mai repede . Ea este cu rochitze , noi suntem cu fotbalul poate..
Ceea mi a placut la cartea asta( John Gray - Marte si Venus se iubesc ) este un caz al unui barbat care ajungand acasa in fiecare zi cica cu ideea sa se relaxeze si sa beneficieze de timpul lui liber nu gasea decat o sotie care in lipsa lui pregatea o intreaga lista cu probleme de rezolvat si astfel timpul pentru el se limita la foarte putin sau chiar deloc . Mai sunt unii barbati care cand isi aud sotia izbucnind in tot felul de probleme nu pot decat sa se gandeasca ca nu apreciaza ea ceea ce fac ei ..Dar Dr.John Gray incearca sa arate si sa dovedeasca ca de fapt femeile vor doar sa fie ascultate si nu neaparat ca el sa si bata capul cu rezolvarea lor ..ea vrea sa si spuna povestea ..doar sa fie ascultata si atat . Sunt unele femeie care ajung sa se bucure in casnicia lor zicand ,, Ma asculta si imi face un ceai in fiecare dimineata ''sau imi place ca ma aude cand zic ,, sunt racita '' ...unele femei considera ascultarea o calitate a barbatului ..mie imi suna fain :) Ce bine ar fi daca ar fi totul sa se rezume la ascultat si facutul unui ceai dimineata dar multe ajung sa insire niste pretentii asa de pompoase de te intrebi de unde sa mai incepi ..
Unii barbati chiar isi fac hartiute aparte ca sa retina lucrurile care le place ea ..macar daca nu are o memorie de elefant cum cere ea sa retina si ca sa nu se simta jignita macar putem apela la hartie ..
Apoi daca acceptam faptul ca suntem diferiti putem intelege ca celalalt nu e incapatanat sau nepoliticos , e doar de pe Marte sau de pe Venus ..

Bibliografie : John Gray - Marte si Venus se iubesc

0 comentarii: