luni, 22 septembrie 2008

XL World Romania

XL World Romania angajeaza agenti serviciu clienti pe limbile : engleza, italiana, franceza, germana, ceha, slovaca la nivel avansat. Se cer abilitati de comunicare, cunostinte PC. Pentru cei care nu cunosc lb. italiana se organizeaza cursuri pregatitoare. Puteti aplica la recrutare@xlword.ru mentionand codul IS001-08. Informatii la 0749062000. ( Anunt din evenimentul )


Firma se afla undeva dupa agronomie la 15 minute de mers pe jos. Pare super ok mai ales cand am auzit ca daca inveti lb italiana la ei timp de o luna de zile, 4 ore pe zi cu program dimineata sau dupa amiaza la alegere la final te platesc cu 120 ron.

Apoi dupa ce ai invatat italiana treci la treaba si iti alegi daca vrei sa faci full time : 10-19 sau part time : 15-19. Pauza de masa de la 14 la 15.

Salarizarea e 700ron + bonuri de masa de 150ron + transport gratuit cu autocarul aproape de casa mea.

PS: Odata ce-ai dat o semnatura esti obligat sa ramai 6 luni la ei pe putin.


Ceea ce trebuie facut este sa consulti lista cu nr de telefon aflate pe calc si sa suni la firme in italia(daca te ai specializat pe italiana) si sa convingi ca merita produse ca : cappucino, cafea etc.

Am plecat acasa fericit zicand ca mi am gasit jobul dar cand am vb cu o amica care are cunostinte ce lucreaza acolo vreo 3 la numar mi a zis ca nu e mare diferenta dintre firma asta si Dasteco pentru ca de fapt nu faci cine stie ce vanzari, si daca nu faci vanzari se taie din salariu.

Am intrebat secretara ff amabila si calda aici spre deosebire de raceala de la Dasteco chiar de 2 ori : doamna, chiar daca nu fac vanzari deloc (ca stiti voi incepatorii) voi imi dati 7 mil + bonuri. Si ea a zis un da.
(Ca daca zicea in functie de vanzari nush dak mai venea cineva.)

Acum eu ma intreb de unde si cum de anuntul lor exista de luni de zile in ziare si tot nu au mai gasit oameni. Si nu mai zic faptul ca la coada pt interviu mai erau nush cati si avea un teanc de cv-uri pe masa.

Alta intrebare e : Oare o firma unde e asa bine cauta luni de zile oameni sa lucreze la ei?

Nu mai zic faptul ca in minutul 10 de conversatie deja vroia sa mi faca contract.

Eu nush ce sa mai cred. Dar nu am mai mers la ei dupa interviu ;)

marți, 16 septembrie 2008

File de jurnal - 16 septembrie 2008



In ultima vreme mergand la lucru de zi si luptand cu oboseala mea traiam cu speranta ca intr-o zi voi intalni o carte sau poate chiar mai multe carti cu tema ideii unui om in varsta care mergea la lucru de ani buni de zile si care isi simtea slujba in unele zile asemenea unei puscarii. Iar cand isi compara uneori slujba cu o puscarie parca se simtea mai bine pentru ca totusi el avea parte de putina libertate in momentul cand iesea pe poarta de la servici. Pe deasupra mai era si rasplatit.
Dar asa se simtea el ca intr-o puscarie, intrebandu-se uneori ca plan de evadare daca nu a ramas cumva prizonierul propriei realitati create si nu traieste cumva intr-o iluzie a explorarii universului.
Ceva de genu am simtit eu si probabil dintr-o nevoie de impartasire mai caut si altii care au povesti mai frumoase de spus si eventual niste posibile solutii pentru momentele de gol.

Cartea de fata nu zice deloc ca ar fi vorba in vreuna din cartile lui Kafka de un asemenea subiect. Dezamagitor putin dar cu speranta.
Kafka nutreste intr-un fel fata de muncitori sentimentul unui compasiuni generoase si pline de o reala umanitate, parca spunand totusi insa ca multi nu lupta impotriva suferintei ci o contempla.

Folosind parabole multe multi intelepti cum ar fi si Kafka ei ajung sa creeze senzatia ca acestea ar fi cu totul nefolositoare in viata zilnica dar de fapt toate parabolele din toata lumea vor sa ne spuna ca necuprinsul e necuprins ceea ce rar se stie. Sau cu alte cuvinte interpretez io crek se refera la faptul ca infinitul e de necuprins vreodata si la ceea ce ne ajuta parabolele este aceea de a face sa zburde potentialul si a ne trezi din stagnarea realitatilor in care unii dintre noi zacem.
Rudolf Steiner vorbind despre momentul creator spune impreuna cu Kafka ca o posibila solutie de a ne muta din realitatea noastra stagnanta este sa facem pasi spre creatie. Sa cream noi adica.

Posibile sesizari si interpretari marunte la ,,Metamorfoza'' lui Kafka :

1.Faptul ca Samsa din Metamorfoza e transformat in ganganie e o dovada a faptului ca Kafka suferea de un complex de inferioritate fata de tatal sau.

2.Samsa se trezeste tranformat dintr-o data peste noapte in ganganie. In ,,Procesul'' Joseph K se trezeste din somn si el pus in fata inexplicabilei lui situatii de a fi arestat. - Deci o stare de inconstienta totala in ambele locuri.
( Ce tie si cu inconstientul asta domle !!! :P )

3.Samsa vrand sa posede este la randul sau posedat. Din moment ce vrea sa aiba nu mai poate avea , nici familia nu mai vrea sa-l aiba si il elimina transformandul intr-o ganganie.