duminică, 14 februarie 2010

Despre agresivitate



Daca cineva m-ar intreba daca imi place sau nu agresivitatea as raspunde si da si nu pentru ca in fiecare dintre noi exista o nuanta de toleranta a agresivitatii mai mica sau mai mare a propriei persoane sau a celor din jur.
Apoi nu inteleg boxul. Nu inteleg la ce anume se raporteaza cei care se apuca de acest sport, ce modele isi aleg ei care sa le ghideze un curs al viitorului in viata.
Cei care obtin bani de pe urma acestui sport ce le zic familiei lor inainte de-a urca pe ring ? Oare sa fie : ,,Draga ma urc pe ring sa castig bani cu pretul de a rupe o mana, un picior sau poate chiar a omora pe cineva, dar cu toate acestea exista posibilitatea ca chiar eu insumi sa fiu eu acela care sa patesc una din cele mentionate. Cu banii pe care ii voi strange in urma boxului imi voi plati spitalizarile."
Sunt ei niste oameni care de mici s-au uitat prea mult la filme cu supereroi si-au ramas cu ideea ca a fi erou in viata inseamna a da cu pumnul sau or fi avut vreun dezastru prin familie in care s-a lasat cu bataie iar el a fost cel mic si neajutorat care nu a putut face nimic?

Trecand peste box, agresivitatea poate fi in unele contexte o dovada a faptului ca acela care o practica este un om slab, deloc diplomat care nu are nici o putere de control asupra sa in asi controla instinctele, simturile, cuvintele.
Voi ce parere aveti? Este bine sa se raspunda agresivitatii cu agresivitate?
Este bine ca atunci cineva te jigneste tu sa te cobori la nivelul persoanei respective si sa jignesti la randul tau daca se poate mai tare cu tot felul de injuraturi?

O alta forma de agresivitate poate fi vazuta in vestimentatie.
Sunt o categorie de oameni, si aici ma refer la acele namile de oameni, brute, pitbulli ca nush cum sa ii numesc care poarta cate un fes alb in cap sau papuci albi.
Nu faptul ca poarta papuci albi sau fes alb ma deranjeaza ci faptul ca albul se potriveste cu anumite culori la randul lor deschise si cu anumite tipuri de oameni.
Ori unii poarta culoarea alb(oamenii pitbull) dand senzatia ca si cum ,,un porc ar purta alb" Ca sa fiu mai explicit grosolania la infatisare nu are nici o treaba cu puritatea, angelicul, lumina, claritatea.

3 comentarii:

Bumblebee spunea...

Sti cum e...depinde, caci daca alegi sa fi diplomat la infinit treci in cealalta extrema si te iau toti de prost...habar nu am, pentru ca poporul roman este unul atipic! E de preferabil sa fi diplomat, dar aici intervine si abilitatea de al convige pe celalalt ca asemenea incidente sa nu se mai repete...nu?

windkush spunea...

nu sunt adepta premisei "cui pe cui se scoate"...trebuie sa corectezi un anumit comportament cu propriul exemplu! In cele din urma o nota de agresivitate indica o slabiciune...

bogdanrazvan spunea...

multumesc amandurora :)
cred ca fiecare are oleac de dreptate :P