marți, 2 august 2011

Minciuna

Nu prea am avut timp .
Nu am bani .
Nu pot .

Acestea trei impreuna cu multe altele mi se par o intreaga minciuna. Lumea este compusa dintr o gramada de minciuni pe care ni le spunem unul altuia zambind si tacand inchisi in noi pentru ca mamica ne-a invatat ca e bine sa folosim regulile de politete. Ce inseamna mai exact o regula de politete cand ma gandesc la cele de mai sus ? Nimic altceva decat o mare minciuna in care ne complacem din frica de a nu mai avea cu cine socializa pe viitor.
Socializarea de asemenea mi se pare de un mare rahat de prea multe ori. Ea este compusa dintr-o gramada de noutati in ceea ce priveste sexualitatea si agresivitatea. Cel putin asta vad din relationarea cu unii cunoscuti carora in afara de vreun soc in privinta asta e greu sa le captezi atentia.
Apoi sa zicem ca s-ar vorbi lucruri chiar frumoase. Mie urat de mine insumi sa o zic dar m-as simti complexat pentru ca eu nu pot scoate nici o idee pe creier mai buna si m-as simti mizerabil. Daca nu te lovesti de Scylla te lovesti de Caribda si tot te lovesti de ceva si cu greu iti gasesti linistiea. Iar daca o gasesti de prea multe ori sunt destui prin preajma care sa te scrijeleasca cu cutitul in asa fel incat la un moment dat sa devii si tu la fel ca ei : un animal.
A fi sociabil inseamna de prea multe ori intrebari care sa aiba la baza vreo competitie intre cine este mai bun, mai breaz decat altul.
A fi sociabil inseamna de prea multe ori sa fii prea egoist incat sa nu l mai lasi pe celalalt sa spuna si el o vorba.
A fi sociabil inseamna o intrecere intre cine socheaza mai tare si cine a avut
,,antena" mai mare sa auda ultimele noutati.
A fi sociabil incepe de prea multe ori cu intrebarea ,, Si cu ce te mai lauzi ? "
A fi sociabil inseamna sa repeti aceleasi lucruri la ,, n " persoane.
A fi sociabil e un carlig cu care celalalt te va scoate din starea mizerabila in care te afli .
Sunt cautati oamenii care se pot da in spectacol, nu cei care cauta adevarul. Deci daca vrei sa socializezi de prea multe ori marea majoritate a oamenilor sunt compusi din oameni care incearca spectacole.
Esti cautat daca ai un spectacol bun.