sâmbătă, 29 martie 2008

Despre o veche meserie



Cand eram mai mic am vazut un fel de documentar cu patratelul rosu despre un bordel in care o categorie de oameni optau sa se tavaleasca cu respectiva cocota imbracati amandoi fara sa se intample nimic , sa si povesteasca cate si mai cate ajungand cu gandul departe de ceea ce ar putea insemna simpla conversatie . Si asta m-a impresionat :D
Daca va imaginati ca o sa gasiti in cartea de fata asa ceva sau vreo poveste , nu este nici pe departe .
Cauza prostitutiei ? Dupa Parent-Duchatelet cauza principala a acesteia este lenea. Nu ca nu ar fi in stare sa mearga sa lucreze undeva cinstit si ca nu ar gasi de munca dar banuiesc ca multe se trezesc in afacerea asta fara sa si de-a seama .
La cat de multa inconstienta exista la femeile astea la atat de bolnave de sifilis se gasesc multe dintre ele .
In Franta se da un premiu de 40 de franci acelei cocote care atinsa de sifilis se prezinta de bunavoie la spital pe cand la noi in Romania multa vreme s-a impiedicat luni intregi ca femeile sifilitice sa fie internate in spital chiar daca mergeau de bunavoie . Acum ca timpurile s-au schimbat li se recomanda acestora sa nu adopte chemarea medicului la domiciliu ( daca nu au domiciuliu fix conform legii sunt pedepsite ) in cazul in care is bolnave ci sa mearga la dispensar deoarece beneficiaza de consultatii fara taxe .
A. Fournier in cartea sa ,, Siphilis et Mariage '' spune ca 77 % din copii mor datorita faptului ca se nasc din parinti sifilitici , deci rata mortalitatii este ridicata .
Un fapt haios din istoria cocotelor ..e ca in multe popoare de demult daca o familie avea un oaspete acesta era ca un prevestitor de bine . I se oferea un ospat bun si daca se intampla ca vrea sa ramana peste noapte gazda oferea pe sotia sa ca sa doarma cu strainul .
Asemenea obiceiuri mai exista si astazi la popoarele aborigene din Brazilia , Tasmania ne zic unii exploratori . Singura schimbare din vremurile de demult pana acum este ca azi indigenii ofera aceasta doar adevaratului strain care nu face parte din rasa lor :D Deci aveti sanse daca aveti vreo 10 medici in spate sa-i consulte :P

0 comentarii: