miercuri, 2 iulie 2008

Despre aparitia monotoniei

Nu demult ma gandeam la factorii care pot sa duca la monotonie in cuplu.
Desi de multe ori pare totul atat de clar si de exact atunci cand ei doi se vad lucrurile nu stau chiar asa. Ea/el se duce acasa si incepe sa vizulalizeaze in mintea ei tot felul de scenarii care mai de care mai fastuoase, si chiar daca se poate sa incerce sa aiba intalnirea mult mai devreme in mintea ei pentru ca ea nu mai are rabdare pana la intalnire. Si astfel a fi singur cu tine uneori nu este a fi singur cu tine. Nu mai exista o sarbatoare a intalnirii intre cei doi si nici atat o sarbatoare in care fiecare petrece ceva timp cu sine insusi.
De multe ori mergem la intalnire crezand ca stim ceea ce se va petrece la acea intalnire, dar adevarul e ca niciodata nu vei sti, daca partenerul te va saluta prieteneste, ungureste, chinezeste sau romaneste. Nu stii cu ce se va imbraca, cum va raspunde la o intrebare, fapt care va determina starea de peste zi si va trezi anumite efecte psihice. Nu stii exact incotro vei merge, si ce senzatii iti va transmite locul spre care mergi.
Exemplele pot continua dar ceea ce vreau sa sublinez este ca detaliile mici fac schimbari majore, si cu cat par mai mici si nesemnificative cu atat exista tentatia de a nu le da atentia cuvenita iar pe viitor aceste piticanii ale inconstientei se pot transforma intr-o furtuna cum de mult nu a mai existat sau pot duce la ceea ce fiecare isi doreste sa fie.
Dorinta aceea de a fi o intalnire de iesit din comun ca de exemplu acel vis ,,ce ar fi daca as nimeri pe o insula pustie cu o tipa/tip tare" , sau ,,sa fiu doar eu si ea pe pamantul asta fara nimeni " pare a fi ceva cat se poate de trecator in categoria visurilor atunci cand ajungi sa capeti o maturitate in relatie.
Caci cum poti altfel sa te maturizezi decat in cadrul unei comunitati care te va sprijini atunci cand te plictisesti de acea ,,insula pustie".
Ceea ce gasesc grozav insa e ca o insula pustie poate fi si in societate daca ai ochi sa o vezi dar cum multi cred in ideea ca toti se uita la ei concluzia pare sa capete alta intorsatura.

0 comentarii: