vineri, 22 august 2008

Mihaly Csikszentmihalyi - Psihologia fericirii


Carticica grosuta usor de citit ;)
Aflu din ea despre o nuvela a lui Vladimir Nabokov ce se numeste ,,Apararea lui Lujin'' ce pare a avea un subiect ce mi-a frapat atentia.
Un tanar sahist de geniu devine atat de implicat in acest joc incat restul vietii sale, casnicia, prietenii, slujba se desfasoara ca pe tabla de joc.
Sotia sa, Regina alba stand pe al 5 lea patratel din al treilea rand amenintata de Nebunul negru care este impresarul lui Lujin :D

Alt lucru aflat din cartea asta care imi confirma ideile mele este acea obiectie facuta la oamenii care pleaca de la serviciu pentru a ajunge mai repede acasa, pregatiti sa traiasca din plin timpul liber castigat cu greu. Dar de multe ori se intampla ca oamenii nu au nici o idee despre ceea ce vor sa faca cu timpul liber. Si astfel se produce o mare risipa in viata omeneasca prin folosirea neinteleapta a timpului liber.
Uneori viitorul deci se pare ca nu este neaparat a celui super educat si instruit ci a celui care stie sa-si folosasca cu intelepciune timpul liber.


Cam astea sunt 2 pasi mici ce pentru unii ar putea fi mici generatori de picaturi de fericire sau chiar o ploaie deasa :P

1 comentarii:

Mihaela Chelaru spunea...

cu siguranta e urmatoarea carte pe care mi-o voi cumpara!