miercuri, 25 februarie 2009

Gary Smalley - Cum sa-ti intelegi sotia


De ce isi pierde barbatul afectiunea si entuziasmul pentru sotia sa dupa casatorie?

La inceput farmeca cu cuvinte, flori, cadouri mici iar dupa ce-a cucerit-o si a mers la altar, creativitatea incepe sa scada, entuziasmul la fel. Ea ii apartine acum si cred ca ar fi timpul pentru o noua cucerire si se indreapta spre altceva cu atentia, sa-si cucereasca afacerile si altele pana poate va da de ceva ce ii va lua mult timp sa obtina si atunci va fi obosit si va trebui sa intelega ca in totul trebe mentinuta calea de mijloc.

Aproape totul este dulce pentru om care moare de foame, dar cand e satul, pana si mierea ii face sila. (Pilde 27,7) Intr-un sens mai propriu, un barbat este satul cand se casatoreste pentru ca sotia lui este acum parte din el.
Dar daca privim in noi vom observa ca nu ne cunoastem toate capacitatile in totalitate si nu le avem dezvoltate in totalitate. Acelasi lucru se poate observa si cand el isi priveste sotia dar pentru asta e nevoie de instrumente de lucru

Cum sa-ti recastigi sotia

Un barbat si-a recastigat sotia in buna masura datorita faptului ca s-a dovedit creativ in ceea ce priveste laudele. A cumparat 365 bomboane ambalate, a scris un mesaj pe fiecare ambalaj in parte, dupa care le-a impachetat din nou. In fiecare zi ea a desfacut cate o bomboana si a citit cate un mesaj un an intreg.
Deci unei femei ii place sa gaseasca bilete ascunse peste tot : in dulapul cu medicamente, pe langa tacamurile pentru musafiri, prin carti, in buzunare ;)

3 comentarii:

nykoss spunea...

Chiar fosta sotie a actorului Adrian Pintea a scos zilele astea o carte in care povesteste despre iubirea dintre ei. Si intamplator sau nu spune ea acolo ca acesta reusea sa ii lase mereu bilete cu declaratii de dragoste prin diferite colturi ale casei. Isi intretineau frumos povestea de iubire :)

bogdanrazvan spunea...

super. stiu ca am vazut-o si eu odata la o emisiune pe lavinia tatomir daca despre ea e vorba ..si mi-a placut. Si pe atunci tot la fel scosese o carte dar vreau sa zic ca se gasea doar la tonete si era ambalata in asa fel incat nu puteai sa te uiti prin ea deloc. Si avea si un mega pret. Dar poate gasesc io ;)

giuly spunea...

interesant ;))