vineri, 5 iunie 2009

Uriasii muntilor


E o piesa faina din punctul de vedere al decoratiunilor, al incantarii ochiului, si nu in ultimul rand al posibilitatilor de a interpreta in fel si chip piesa.
Are multe personaje, vreo 20 la numar, care dupa ce si termina intreaga activitate..adica piesa, te apuci si te intrebi care a fost subiectul real, si care e tema principala a ei.
La inceput mi s-a creat senzatia ca ar fi vorba de un vrajitor care de-a lungul timpului incearca sa convinga o masa de oameni despre existenta lumilor nevazute. Apoi am aflat ca de fapt acele personaje care exprimau lumea nevazuta, erau de fapt oameni care ieseau din corpurile lor noaptea, calatorind in astral si ducand o a doua existenta acolo, luand poate chiar contact si cu ingeri, unii chiar ajungand sa traiasca stari de hipnoza si euforie.
Parerile sunt impartite, unii zic ca intreaga piesa ar fi un gong si o disperare a faptului ca lumea nu mai vine la teatru, altii zic ca de fapt e vorba de drama mortii unui copil mic.
Oricum e o piesa fantezista cu multi licurici, multe efecte si pe ici colo cate o invatatura mai filosofica.

2 comentarii:

Anne spunea...

E bine de stiut..intentionam si eu sa merg :) Multumesc

Roxana Pascariu spunea...

Buna!
Mie mi-a placut mult piesa - merita vazuta dar trebuie sa va asteptati la ceva sofisticat. Limita abia perceptibila dintre realitate si fictiune este foarte bine reprezentata prin...fictiune...

; )