duminică, 19 iulie 2009

Vacanta la Brasov



In mica calatorie spre adancul brasovului nu am putut sa nu fiu miscat de grija oamenilor din acele locuri pentru flori, care mai de care mai colorate ce incercau parca la randul lor sa ofere glas mai puternic lui Andrei Muresanu a carei statuie se afla pe acele meleaguri strigand : Desteaptate romane !
Statuia lui degaja destul de multa forta si nu putea sa nu te treaca un fior cand o priveai, iar cand ma gandeam ca omu asta a studiat vreo 2 ani filosofia la viata lui, m-am simtit putin mandru gandinduma ca avem ceva in comun.

Brasovul contine multe stradute care mai de care mai ascunse care parca te indeamna zicanduti : ratacestete in orasul nostru. Ratacire a fost din plin avand in vedere ca o mare intrebare care ti-o pui cand colinzi pe acolo este daca orasul este sau nu locuit. Zic asta deoarece mai 80% din oamenii care ii abordezi sa i intrebi de vreo strada, adresa sunt turisti.
Tampa se prezenta ca o amenintare teribila cand intrebam de ea pe la ora 6-7 seara pe unde se afla drumul spre telecabina. Toti se uitau ca si cum ne-am fi dus sa ne intalnim cu ditamai dihania sireata care asteapta sa ne puna capat zilelor.
Din fericire am scapat cu viata si din ghearele ursului.

Din punct de vedere al vestimentatiei, lumea se imbraca putin diferit, fara prea multe fitze iar fetele nu-si produc rani si nu fac echilibristica pe tocuri asa cum se intampla deseori prin Iasi.

In Sinaia a fost de asemenea frumos facand o plimbare cu un trenuletz pentru cei ce se simt copii si vor sa faca un tur al orasului. Plimbarea cu el a fost nici prea lunga nici prea scurta la un pret acceptabil.

0 comentarii: