sâmbătă, 25 iulie 2009

Nu exista un comun civilizat si nici saracie


Nu inteleg de ce atunci cand cineva isi face datoria punand pliante, ziare in posta fiind angajat al unei firme nu isi poate face datoria deoarece unii locatari sunt de parere ca tu le faci mizerie. Nu demult am fost indemnat de catre 2 oameni destul de in varsta, probabil parinti sa nu le mai pun in posta nimic. Mi-au zis sa merg mai departe, sa vada seful ca nu mi am facut treaba sa ma dea afara si apoi sa promovez infractionalitatea in Romania si nu numai.
Ceea ce e mai bine sa faci este sa pui mana pe o ranga si sa spargi casele oamenilor la ora 0.00 noaptea pentru ca pur si simplu nu ai ce manca si pentru ca oamenii in varsta destul de multi la nr te indeamna spre asa ceva.

Alta chestie pe care nu o inteleg e daca am eu vreo vina ca ei arunca ziarele de multe ori chiar sub ochii mei..si nu intr-un cos special pt ziare ci asa oriunde si apoi tipa : Mizerie...in Romania e mizerie...Sunt vinovati altii nu noi.
Eu adun de multa vreme maculatura in casa, fiind stresat de ai mei de fac treaba cica de voluntariat pentru a salva cativa copacei din Romania, pt ca na sa scutesc statul ca sa nu mai angajeze niste oameni sa puna copaci. Drept urmare cred ca cea mai buna metoda este sa ies pe balcon si sa arunc cu mizerie si ziare.
Acum 2 zile am surprins in autobuz un om bine, care ziceai ca e educat...a aruncat pe geamul autobuzului in mijlocul strazii coji de banane pungi cu mizerie de tot neamul sub ochii tuturor. In concluzie eu tanarul is prost ca nu fac la fel, pentru ca el om in varsta ce e considerat parinte sau vreun director la vreo firma etc imi da exemplu.
Deci feritiva pe viitor si nu va mirati daca o sa va treziti ca o sa aveti o ranga in cap sau cu o coaja de banana peste ochi.

In ceea ce priveste masinile nu am inteles niciodata pe oamenii eco care zic : Masinile se inmultesc prea tare in romania, dar stii eu vreau sa mi cumpar masina pe viitor pentru ca da bine, si o ajut pe mamica la carat cartofi, ma duc cu masina la job, ma duc in excursii si dorm cu cortu sub ceru liber. Dar vaiiiiii ce rau este ca sunt atat de multe masini apoi zbiara el in continuare.
Altii zic : Nu mi place orasul meu, e prea poluat iar peste 2 zile zice : vreau sa mi iau masina.
In concluzie e bine sa fii porc .
E bine sa fii egoist si sa te doara in fund de toti si de toate si sa te gandesti doar la tine caci in lume sunt doar 2 fiinte care se gandesc la binele tau : mama si tata ...si in legatura cu ei sa ti pui intrebari..

Iar marea schuneala cu nu avem bani, traim prost spre deosebire de alte tari mi se pare o mare prostie. Atata vreme cat crasmele is pline, lumea da 5 ron pe o sticla de un sfert de suc, exista mall-urile si rezista multi ani incolo pentru ca acolo is numai pentru oameni care o duc prost stim asta desigur, lumea isi cumpara masini din cauza ca e prea multa saracie, spala rufe numai la masina automata cu dero ales, umbla cu papuci de firma, obezitatea e in crestere pe zi ce trece din cauza saraciei era sa uit..dintre alimentele favorite ale multora nu lipseste carnea, reviste ca popcorn, bravo, can-can si alte porcarii din astea rezista desigur tot din cauza saraciei.
Alta concluzie la care imi trece prin minte : Azi e bine sa fii golan in costum. Lumea te va aprecia mai mult astfel..

vineri, 24 iulie 2009

Timpul



Adineauri eram mic
Acum sunt mare
Imi trebuie alti papuci in picioare.

Nu demult vroiam o carte
Acum iatama
Pe mine acolo in ea departe.

Candva aveam prin casa guturai
Acum uitema
Adorm colo pe o gura de rai.

Visam o maestra craiasa
Ce-si gudura picioarele sub masa
Si zice : sunt a ta
Uite-ma cat sunt de frumoasa.

Si eu cat eram invartit
Am luat un borcan de dulceata
Si-am unso domle
Pe maestra craiasa.

Apoi la scoala de soferi am dat
Oh si cate-am mai vizitat
Anotimpuri si vise aveam nu demult
In casa mea plina stufoasa de lut.

Apoi eu si maestra craiasa
Doi batrani in final am ramas
Furati de timp, dar nu in zadar,
Nu demult.

duminică, 19 iulie 2009

Vacanta la Brasov



In mica calatorie spre adancul brasovului nu am putut sa nu fiu miscat de grija oamenilor din acele locuri pentru flori, care mai de care mai colorate ce incercau parca la randul lor sa ofere glas mai puternic lui Andrei Muresanu a carei statuie se afla pe acele meleaguri strigand : Desteaptate romane !
Statuia lui degaja destul de multa forta si nu putea sa nu te treaca un fior cand o priveai, iar cand ma gandeam ca omu asta a studiat vreo 2 ani filosofia la viata lui, m-am simtit putin mandru gandinduma ca avem ceva in comun.

Brasovul contine multe stradute care mai de care mai ascunse care parca te indeamna zicanduti : ratacestete in orasul nostru. Ratacire a fost din plin avand in vedere ca o mare intrebare care ti-o pui cand colinzi pe acolo este daca orasul este sau nu locuit. Zic asta deoarece mai 80% din oamenii care ii abordezi sa i intrebi de vreo strada, adresa sunt turisti.
Tampa se prezenta ca o amenintare teribila cand intrebam de ea pe la ora 6-7 seara pe unde se afla drumul spre telecabina. Toti se uitau ca si cum ne-am fi dus sa ne intalnim cu ditamai dihania sireata care asteapta sa ne puna capat zilelor.
Din fericire am scapat cu viata si din ghearele ursului.

Din punct de vedere al vestimentatiei, lumea se imbraca putin diferit, fara prea multe fitze iar fetele nu-si produc rani si nu fac echilibristica pe tocuri asa cum se intampla deseori prin Iasi.

In Sinaia a fost de asemenea frumos facand o plimbare cu un trenuletz pentru cei ce se simt copii si vor sa faca un tur al orasului. Plimbarea cu el a fost nici prea lunga nici prea scurta la un pret acceptabil.

vineri, 17 iulie 2009

Cand moare cineva...


Multa vreme nu am inteles chinurile pe care le aveau cei care pierdeau pe cineva drag. Ceea ce imi stopa din intelegere era faptul ca ajungeam sa ma gandesc la cati oameni inceteaza din viata in fiecare zi, cate drame si boli chinuitoare se abat asupra altora spre deosebire de pierderea unei singure persoane dragi care parea cu totul o banalitate. Adica era ca si cum persoana ar fi avut o psihoza pentru ca nu putea sa priveasca in ansamblu viata cu dramele ei, unele mai usturatoare decat altele. Pur si simplu aceste chinuri pentru moartea persoanei dragi pareau ca fiind niste stari umplute cu egoism, lipsa de discernamant si fara o privire in ansamblu.

Si totusi daca privim in partea bucuroasa a vietii vedem ca lucrurile ce incanta nu par a fi atat de banale tocmai pentru ca ele conteaza, pentru ca ni se intampla noua, pentru ca e banal sa iti compari propria fascinatie pentru o imbratisare cu fascinatia care au altii in toata lumea in acelasi moment. Cineva care a reusit sa ia un examen ce si-l dorea luat demult, si-a implinit un vis sau a ramas alaturi de aleasa toata viata pana la 90 de ani nu poate fi cuprins in cuvinte si comparat cu cei de pe toata planeta si istoria omenirii..
Deci nici chinul pentru moartea cuiva drag nu este o banaliate si nu merita comparat cu imensitatea durerii universului.

sâmbătă, 11 iulie 2009

Stiati ca...


O capsuna contine, in medie, 200 de seminte ?
Contra problemelor cu stomacul, consumul de banane si ghimbir, va va calma stomacul si va vindeca greata de dimineata?
Un fruct de ananas creste in doi ani? Fiecare planta de ananas produce un fruct in fiecare an.
Cel care a adus ananasul in Europa a fost Cristofor Columb?


Exista peste 2000 de varietati de mere numai in Anglia? Pe glob exista in jur de 7000 de tipuri de mere?
In multe tari, ananasul este oferit ca semn al prieteniei?

sursa : revista kaufland

duminică, 5 iulie 2009

Constantin Enachescu - Fenomenologia nebuniei


Nebunia fascineaza prin starile ei de spirit multiple, prin intalnirea cu necunoscutul, neobisnuitul, strainul.
Nebunia desi negativa ajuta mai mult decat normalul la cunoasterea si intelegerea persoanei dar ea e cu totul diferita fata de cunoasterea pe sine pe care o experimenteaza cel care e in sfera normalului.
La intrebarea daca poate sa existe o lume fara nebunie, raspunsul este negativ la fel probabil cum binele nu poate exista fara rau.
Atat normalitatea cat si anormalitatea provind din aceeasi sursa, deci nu pot exista una fara cealalta si deci nici un om nu este niciodata in totalitate nebun sau in totalitate normal.
De aceea probabil pe fiecare dintre noi fascineaza acest capitol al nebuniei, pentru ca fiecare il avem in noi si fiecare om este macar putin nebun altfel nu este normal :)
Persoanele nebune sunt un picut si nude ceea ce e si mai fascinant. Iar Eminescu probabil poate intra in aceeasi categorie de nudisti ca fiecare dintre noi, poate putin mai mult insa aparent, pentru cei care nu au acces la alte dimensiuni decat cele care sunt accesibile generalului.

Ps: Constantin Enachescu (autorul cartii) desi profesor de psihologie si dr. in medicina se pare ca mentioneaza la un momentat dat ca tematica nebuniei se potriveste mai degraba domeniului filosofiei pt a fi dezbatuta si boala mintala un obiect de studiu pentru medicina. Probabil intr-un nr. de procente anume :D

File de jurnal - 5 iulie 2009

Am terminat de citit o carte despre fenomenologia nebuniei ceea ce m-a facut sa mi amintesc ca atunci cand eram mic surprindeam momente de liniste in viata mea de o durata destul de lunga si uneori durau atat de mult incat ma faceau suspicios.
Era frica de-a nu aparea vreun eveniment neplacut care sa-mi strice paradisul. Si intr-o zi se intampla fara sa vreau, scapam o farfurie, un pahar pe jos dupa care urma vreo ploaie de cuvinte neplacute de la parinti.
,,Era prea frumos sa fie adevarat" imi ziceam.

In privinta asta am gasit un citat despre viata a lui J. Bordet
,,Viata este o lupta pentru mentinerea unui echilibru in permanenta amenintat"