marți, 12 ianuarie 2010

Mica gripa porcina




Din cate am auzit prin alte tari nu se mediatizeaza si nu se isterizeaza asa de mult lumea asa cum se intampla la noi in Romania din cauza gripei porcine.
Romanul desi in unele privinte are o oarecare intelepciune, el este plin de lacomie.
Asa cum prin timpurile din vremea comunista lumea statea la cozi mega gigantice, acum pentru ca din nou apare acest fenomen al cozilor el se apuca sa-si prinda rand la coada si apoi abia sa intrebe pe oricine ii pica in cale sa intrebe ce se da.

In cazul nostru mass-media care isi dovedeste asa zisa gandire mega colosala oferind programe din care poti invata mare lucru rezonand in multe din programele care le considera ei de succes cu instinctul sexual. Se stie ca instinctul sexual sau altfel spus instinctul vital este unul din cele mai joase grade si cel mai usor de manipulat. Deci omule de la cine primesti informatii?

In cazul gripei porcine televiunile se comporta fara nici o analiza, fara o comparatie si nu specifica alte cauze din care se moare mult mai mult decat se moare din cauza gripei porcine.
Exista o multime de alte cauze din cauza careia se moare mai mult cum ar fi accidentele de masina. Daca ar exista un vaccin impotriva mortii la volan sigur multi l-ar lua, dar cum oamenii iau in calcul mortile mai putine cum ar fi cel al gripei porcine, prefera masina pentru morti cu duiumul.
Moartea lui Toni de la cronica carcotasilor se poate clasa in ideea ,,tot ce zboara se mananca" dupa parerea mea pentru ca Toni este un om ca oricare altul.
Daca murea Sandulescu Vasile din satul Topeni, cu alte cuvinte un anonim dintr un loc anonim nu se panica nimeni.
Exista apoi o cultura a fricii care se pare ca functioneaza odata ce este pusa intr-o aura mai altfel in televiziune.
Dupa mine as pune altceva care sa bage in frici oamenii. Frica de moarte in urma condusului masinii. Se stie ca atunci cand conduci poti mori mai degraba decat de gripa porcina. Iar despre faptul ca tu ai control total al conducerii in siguranta fara sa patesti vreun accident stim ca asta nu e deloc garantata. Poti muri chiar si sa fii cel mai bun sofer la volan.
Avand in vedere ca posibilitatea de a muri este mai mare la volan decat cu gripa porcina...nu pot sa zic decat : Sa traiti bine la volan.
Despre durata ...nu zic nimic.

0 comentarii: