marți, 8 iunie 2010

Despre treaba de prin casa


M-am cam plictisit de femeile de la cratita.
S-a intamplat acest lucru deoarece parca femeile de la cratita, care fac o pasiune pentru statul in bucatarie parca se ingrasa mai mult sau cel putin au o posibilitate de ingrasare mai mare.
A te transforma intr-o planeta nu consta in a manca neaparat atunci cand este nevoie ci a face mici degustari cate o lingura cat de cat de gustare la fiecare nou tip de mancare facut in casa.
M-am saturat de acea femeie care isi linge degetele si care stie ca nu este un gest politicos dar care totusi o face pentru ca exista replica ,, da ce ma vede cineva? "
Apoi ea are o obsesie pentru gatit si pentru curatenie vazand praf si murdarie in multe locuri din casa unde nimeni nu s-ar uita vreodata sau unde tu te uiti ca chioru si totusi ti se pare totul in regula. Ei, ea mai gaseste mizerie bre, are ochiul format pentru orice firicel de praf.
Apoi multi zic ca fac mancare de placere si curatenie de placere prin casa pentru ca se plictisesc sau vor sa incerce ceva nou. Apoi merg la sot sau copil si iese un scandal pe tema ca nu a fost ajutata.
Nu inteleg cum o femeie poate veni apoi uneori de la servici si sa se apuce sa faca mancare cu toate ca eu ca barbat nu m-am plans vreodata ca nu as avea ce manca.
Prefer femeia care nu sta toata ziua prin bucatarie sa faca mancare, si totusi nu am habar cum ar arata un nou model de femeie. Poate ca intre varsta de 20-30 de ani cand ea nu statea la cratita, mancam ce apucam si nu incercam sa ne aratam unul la celalalt cat de mult muncim, cat de competitivi suntem unul cu altul sau ca modul de aratare a simturilor unul pt celalalt s-a transformat intr-o fantastica neobosita placere pt gatit cand stim ca sunt atatea moduri cel putin la 20-30 ani de a arata asta.
Apoi cum o fi sa traiesti cu o femeie cat o planeta in casa? Bineinteles daca e o planeta sigur are probleme cu inima si o dor multe chestii, cam plangacioasa din fire care in urma atentiei cersite de la sot in continuu in concluzie a vrut sa arate : am facut o plaga dorind sa te uiti la mine.
Ps : Nu trebuie uitat ca de mici facem pipi in pat..si in urma boacnelor care le facem, juliturilor care le luam la trante primim atentie,mangaiere acadele si jucarii de la parinti ca sa ne linistim.

5 comentarii:

Alina Alexa spunea...

prea visator pentru o lume prea practica...sper totusi ca "femeia" despre care vorbesti sa nu fie mama ta, pentru ca ar fi trist sa judeci;)

bogdanrazvan spunea...

ceea ce numesti tu visator in orient poate fi numit o incercare de controlare a simturilor, instinctelor, avalanselor de dorinte, pofte, porniri.
eu cred ca omul fuge de ceva dar se ascunde de asta.

in ceea ce priveste bucataria nu sunt pornit impotriva ei, gasesc bun gatitul dar practicat mai rar.
aspir spre o mancare mai sanatoasa bineinteles si spre puterea de cumparare a cerealelor si nu numai spre exemplu :D

siona spunea...

m-asi intreba ce te-a inspirat cand ai scris postarea...curioasa abordare 'a gati sau a nu gati' eu spre exemplu urasc sa o fac dar mi se pare ca in articolul tau nu asta e principala idee ...cred ca te referi mai mult la acele mecanisme psihice legate de pedeapsa recompensa,codependenta...nu stiu poate gresesc

Anonim spunea...

Exagerezi si tu, na :P

Ela Iliesi spunea...

Ai si nu ai dreptate.

Pasiunea pentru statul in bucatarie e ok, la fel e si curatenia, (doar nu ai vrea o femeie care sa nu se ingrijeasca de ea si de cele din jur, ce fel de mama ar fi una cu asemenea.. calitati?)

linsul degetelor, facutul pe victima sau cat o planeta - astea nu s ok

dar na fiecare om are plusuri si minusuri, conteaza cum se inclina balanta