luni, 28 ianuarie 2008

Omul prin care trecea timpul


Oamenii care nu si gasesc timp ca sa se barbiereasca sunt oamenii care vor sa fie mai sabatici si care vor sa creeze universuri in barba lor care sa traiasca si sa moara si apoi iar sa renasca . Sunt cei despre care unii ar zice ca vor sa calce pe urmele lui Mos Gerila , ca sunt niste victime ale timpului deoarece se considera ca nu au timpul indeajuns sa si indeaplineasca visurile .Timpul trece prin ei , uneori ei trec prin el aparent si uneori el doar se opreste . Timpul iti ofera posibilitatea de a te juca cu el calatorind in trecut , viitor fericirea ta depinzand de cat de bine reusesti sa jonglezi cu el , cu resursele si cu entuziasmul tau astfel incat sa ti aduci satisfactie prin toti si prin toate . Dar daca nu ai un prezent si vorbim doar de trecut si viitor atunci vorbim despre un prezent al sperantei . Timpul care e format dintr o multitudine de clipe trebuie sa aiba o cursivitate caci daca o clipa lipseste ea nu are o identitate fiind pierduta in inconstient ducand la o curgere a campului constiintei cu diverse stanci .
Odata un om imi povestea ca el prefera sa mearga la o frizerie aparte pt ca ii placea o frizerita de acolo si momentul cand isi trecea ea mainile prin barba lui acesta intra in extaz caci atunci el nu mai era singur , era felul lui de a zice (privindu-se in oglinda):
- Te las sa te joci cu partea din mine care evidentiaza cel mai mult ca eu sunt omul prin care trece timpul .
Acest traia intr un timp constient caci isi stia detaliat miscarile din viata care si le doreste spre deosebire de alti oameni care sunt traiti de timp .
- Timpul te traieste pe tine sau tu il traiesti pe el ?
- Tu lipsesti din timp sau el lipseste din tine ?
Cata importanta are constientizarea si nu mai putin gandurile noastre caci daca ne am da seama de importanta mentinerii fluxului constiintei si a macar unora din ganduri mai principale am fi mai puternici . Daca am fi mai atenti la ceea ce visam , iubim , gandim , culegem , semanam , speram , idealizam caci totul ne afecteaza , totul are dupa o cauza un efect atunci am intelege mai bine ca orice lasa o umbra chiar si o fractiune de secunda necontrolata . Totul se manifesta si desfasoara intr un anumit stil de a fi acum pentru ca candva ai visat , iubit , gandit , cules , semanat ceva anume . Exista o multitudine de lucruri despre care credem ca nu merita importanta dar ele distrug si implinesc vieti . Iubirile care au fost candva in viata ta au ramas niste umbre care bantuie in voie in tine si tu ai uitat cheia controlului tau si devii melancolic .Cei din jurul tau observa si realitatea se schimba si tie iti e jena sa povestesti ce te doare pt ca nu esti pe deplin responsabil de tine si nu ai fost individul care sa aplice totul barbateste .
Nu putem avea pile la Dumnezeu , la ce va urma , la ce a fost , la ganduri . Devino puternic si fa ca greselile trecutului sa lucreze pentru tine ca suport si nu le lasa ca un cos in care tie frica sa bagi mana . Folosestete de acea putere si ajutate caci un om puternic valoareaza mai mult decat unul slab care e legat de trecut si care traieste in irealitate . Oferati motivatii si apasa pedala de acceleratie spre ceea ce iti doresti dar destul de precaut incat sa iti vezi reactiile la lucrurile care le vad ochii tai .
Cel mai rau lucru e sa nu faci nimic , nici macar inconstient zicea cineva iar eu zic ca iti doresc sa ajungi sa vorbesti despre inconstient si sa i cunosti ascunzisurile care iti va arata ceea ce esti si ceea ce vei deveni . Orice e posibil caci totul e doar minte ..cu precautie si centru .

0 comentarii: