vineri, 22 februarie 2008

Alcoolism si motivatie



Cartea e printre multe altele despre indivizii carora le lipseste increderea in sine , inchisi in ei si care se simt prost in pielea lor .Despre alcoolul care poate juca un rol dezinhibator creand iluzia decomplexarii si eliberarii de probleme relationale .Iluzie pt ca luam o pauza de la ratiune.
Dar ce se intampla oare cu oamenii care au destula dezinhibare si siguranta in ei insisi ? De ce daca avem aceste calitati deja mai este nevoie sa bem ?
Eu de multe ori am fost in situatia in care nu aveam nici un chef sa beau si ma simteam mai degraba presat de circumstante sa o fac ..Din 5 indivizi la o masa cu tot cu mine , ei sa bea bere si eu fanta suna cam penibil putin ..si ma apucam...
Daca nu primeam destule sugestii pozitive despre actul meu de a bea mai degraba ma inhibam decat dezinhibam desi desi in ultima vreme a mers chiar invers ..adica firesc ca ,, toata lumea '' spre dezinhibare .
Cand vrei sa fii nebun si nu gaseste drumul spre nebunie pui mana pe pahar . Cel mai bine e sa o faci cu prietenii poate ..dar sunt unii care o fac pe ascuns fata de sot sau sotie ..si eventual foarte rusinati de proprii copii cand fac asta .
Motivatia
Despre motivatie am ales o povestioara scurta care poate cine stie pt unii va fi o schimbare mica cat un fir de nisip macar :P
Un om voia sa afle de la calugar cum ar putea sa ajunga la intelepciune .
Calugarul l-a dus langa o mlastina si l-a varat cu capul sub apa pana a-l sufoca .
Apoi i-a dat drumu si l-a intrebat ce si dorea cel mai mult cand cand era cu capul sub apa . ,, Sa respir '' a raspuns acela .
Ei bine , i-a raspuns calugarul , cand iti vei dori intelepciunea cu tot atata putere cu cata iti doreai sa respiri atunci o vei primi .
Si spre final o idee despre motivatie fainutza ca o concluzie :
Fara un scop in viata semeni cu o corabie fara capitan si destinatie .

0 comentarii: