marți, 4 martie 2008

Calatoria cu autobuzul

Mergand cu autobuzul si citind din lectura mea cum obisnuiesc eu de obicei prin mijloacele de transport , ma apeleaza doua doamne in varsta ca nu m-am uitat in stanga si in dreapta sa vad ca sunt femei cu bebe in pantec .
- Cedez locul nici o problema zic eu , chiar nu am vazut dar am rugamintea sa nu facem din ceea ce ar trebui sa fie o binefacere un act de scandal .
Se aseaza jos si cand se ridica din nou ma asez pe scaun . O doamna iarasi de vreo 60 de ani imi tot da cu sacosele peste picioare si m-am prins ce dorea ..iarasi sa cedez locul .
Ma ridic cand ajung la destinatie ..se aseaza si ea exclama :
- Doamne fereste dar tinerii din ziua de azi nu mai au deloc politeturi in ei .
- Doamna , am fost un barbar dulce . ( toata lumea incepe sa rada )
- Ei barbar dulce , nu vezi ca nu ai nici cei 7 ani de acasa .
- Doamna dar sunt la facultate raspund eu si cu asta nu a mai zis nimic .
Nu zic ca daca te simti nu ar trebui sa lasam loc femeilor cu bebe sau in varsta ..dar am aflat mai nou de curand ca nu toate scaunele le sunt destinate lor .
Numai cele din spate am auzit ca ar fi special amenajate pt asa ceva si pe langa asta eu cand ma urc in autobuz ( tramvai ) merg sa mi las intai rucsacul si apoi compostez ..deci e un act rational pe care unele doamne nu il fac si nici nu aleearga sa prinda acel loc . Si apoi eu ar trebui sa beneficiez de avantajele faptului ca stau aproape de ronduri si prind loc ...ele sa fie invidioase pe mine si eu sa fiu invidioase pe ele ca locuiesc in piata unirii ca si eu mi as dori un apartament in centru . Cine le-a pus sa stea in centru daca is in varsta , sa se mute domle la capatul tramvaielor .

1 comentarii:

Mixturi, filosofii, mazgaleli, balbaieli spunea...

Credeam ca sunt o specie pe cale de disparitie si ca numai eu citesc in autobuz avand in vedere faptul ca de fiecare data cand scot o carte din rucsac toata lumea de uita extrem de ciudat la mine,de parca i-as fi insultat.Ca sa vezi!?