sâmbătă, 3 mai 2008

Educatia prematura


Ma urmarea de mult o intrebare la care nu stiam sa raspund.
Ce risc exista daca pornesti o educatie severa a unui copil de la o varsta foarte timpurie ? Adica si ce daca are parte de o minte prematura si niste probleme caracteristice unor copii de 12 ani chiar si la o varsta de 4-5 ani ?

Unul din dezavantaje ar fi acela ca multi care au primit o educatie ff severa cand erau mici mai tarziu risca sa ajunga niste persoane care sa participe la o toleranta si o pasivitate excesiva.
Apoi unii chiar ajung sa incepa sa si critice parintii pentru ca le au dat o astfel de copilarie si nu i-au lasat sa se joace la fel ca toti ceilalti.
In mod sigur un astfel de adolescent sau om matur care ajunge sa gandeasca astfel despre copilaria lui, in proportie de mare procentaj cu copii lui va avea o atitudine de lasare excesiva.
Dacă însa in aceasta lasare excesiva li se ascund multe zone ale vieţii atunci aceştia când vor avea copii ajung să se deschidă propriilor copii atât de mult încât aceştia cad în cealaltă extremă iar lanţul continua pană când cineva va stabili un echilibru în ceea ce consta educaţia.

0 comentarii: