joi, 26 iunie 2008

Gabriel Liiceanu - Despre seductie


Iubirea nu e doar dulce ci si cea mai grea povara care i-a fost omului sa duca.
Si daca e asa de grea nenea Liiceanu a incercat sa o usureze oferind niste scurte comparatii intre povestea de dragoste dintre Heidegger & Hanna si personajele lui Sheakspeare ,,Romeo si Julieta".
In analogiile dintre cele 2 cupluri pare a zice : e bine sa porti o conversatie inainte de a trece la sex pentru ca daca aceasta va lipsi parca in timpul actului exista un gol. Poate ca de fapt conversatia de dinainte este cea care pregateste spiritul pentru a fi mai armonic :)
Spre partea a doua a cartii parca ar vorbi despre excese pomenind de Boccaccio cu Decameronul sau in care este vorba despre un grup de maici, maicute, calugari, stareti ci isi dau frau liber simturilor, dorintelor.
Ei nu le mai infraneaza ci le lasa libere sa zboare, devenind toti niste maniaci dupa sexualitate ce are sa le puna capac intr un final.
Lacomia sexualitatii ii va tulbura pana la urma.
Fateta comicului nu lipseste din scena in care staretul si altii ajung sa critice atitudinea deschisa placerilor trupesti, dar pe care cu cateva clipe inainte le au avut chiar ei. Aceasta pare sa sublinieze intr-un fel zicala ,,Fa ce spune popa, nu fa ce face el".

1 comentarii:

Mihaela Chelaru spunea...

Reiese o carte draguta din recenzia ta.