marți, 15 iulie 2008

File de jurnal - 15 iulie 2008

Am facut un drum pana la libraria Casa Cartii. Intentionez sa merg nu numai pentru a ma relaxa si vedea ce carti interesante ar mai fi putut aparea ci si ca sa-mi dovedesc mie ca slabit puteri pot parcurge un drum pe jos pana acolo si inapoi.
Am mers cu Irina. Si se pare ca ma lovesc de aceeasi comica dificultate care s-a mai repetat de atatea ori in viata mea. Despre ce o sa vorbesc pe drum ? avand in vedere ca nu am prea multe ganduri. Un prieten imi zice ca aceeasi dilema o are si el deseori si hotarasc ca e mai bine sa las totul sa curga. Or veni ele subiectele.
La Casa Cartii am citit 3 curiozitati din 3 carti.
In una despre lb. japoneza scria ca daca intentionezi sa vizitezi vreodata aceasta tara nu vei gasi niciodata in spitale camera numarul 4 si numarul 9. De asemenea nu vei vedea niciodata 4 japonezi facand o poza. Nu gasesc alta explicatie decat aceea ca e o supersititie a culturii lor.
A doua curiozitate era dintr-o carte despre sani in care spunea ca oricat de mari sau de mici ar fi sanii unei femei tot aceeasi cantitate de lapte ar da. Pana sa ajunga la descoperirea asta multi apelau la doici care aveau tate mai mari.
A treia curiozitate era dintr-o carte despre plante in care pomenea despre existenta unei flori de hartie. M-a amuzat numele :D


Noaptea am visat ca eram la tara si trebuia sa dau o lucrare de control de multa vreme despre interpretarea viselor in conceptia lui Jung sau lui Freud.
Se iveste ocazia undeva tarziu dupa perioada lucrarilor de control si ma primeste o profesoara de religie.
Pentru a da lucrare aveam nevoie de un tichet cu un cod si am sesizat ca aveam in mana multe tichete. Platisem o taxa ca sa le am in mana ca sa pot da examen.
Subiect la examen : Interpreteaza un vis la alegere din tolba ta de vise

2 comentarii:

Mihaela Chelaru spunea...

Foarte tari curiozitatile :) mi-a facut placere sa le citesc. Chiar nu am mai fost de mult la Casa Cartii, mai sunt carti la oferta?
Cat despre visele tale....te bantuies cumva Freud sau Jung? :)
O seara frumoasa sa ai!

bogdanrazvan spunea...

La casa cartii nu prea am fost atent dupa carti la oferta, dar stiu ca la Humanitas sunt. In ceea ce priveste bantuiala, oleac Jung ca doar din el am dat licenta :D