miercuri, 13 august 2008

File de jurnal - 13 august 2008

Primesc telefon de la firma ,,Dasteco" din cadrul companiei Ford, vizavi de
praktiker.
Vor sa vin sa le mai confirm pentru a doua oara demisia mea sa vada daca nu cumva ma apuca nostalgia dupa 2 zile lucrate acolo(luna trecuta)
Cum ii stiam niste exploatanti si manipulatori ma asteptam in continuare din partea lor sa primesc niste texte ce merita puse intr-n ziar.
Intru in birou zic buna ziua si apoi din birou mergem intr o camaruta retrasa carora ei ii zic laborator ca sa mi arate actele semnate de mine la demisie. De ce m-au pasat in camera aceea obscura si nu am discutat in birou ?
Pt ca stiau ca va fi un scandal. Si asa a si fost pentru ca in urma celor 2 zile lucrate la ei cu norma de 8 ore tre sa platesc o amenda de 210.000 mii lei deoarece cica in perioada de proba de 5 zile in care am fost le am adus pagube.
Banii pe care tre sa i iau in data de 15 august 2008 a calculat o doamna din birou ca ar trebui sa iau 170.000 dar acum se neaga ca ar fi suma asta.
Le zic : Domle, aici se intampla niste lucruri care merita publicate intr-un ziar.
De ce?
Pai uitati ca d-voastra puneti un timp pe ora de indeplinit un nr de piese pe care nimeni nu le poate face.
Raspuns: Avem pus la fisier ANGAJATUL LUNII ce si-a indeplinit norma unde am pus doar ce informatii vrem noi despre el. ( Faza cu angajatul lunii pus afis mare la vedere practic e o compensatie la ceva ce lipseste )

Eu : Vreau sa-l cunosc sa aflu ce salar a luat.
(In urma studiului sociologic prin sala am aflat ca angajati de ani de zile nu primisera mai mult de 3.5 mil-4mil si asta cu vechime si noroc chior.)
Ei : Nu se poate.
Apoi imi baga foaia sub nas sa dau semnatura ca le am adus pagube si ca recunosc. Faza tare e ca eu am lucrat cu 2 piese si pe foaie apareau 3 iar cand le am cerut sa vad pagubele mi au zis ca le arata la salarizare.
Si partea si mai tare e ca mi au facut cik carte de munca pe 2 zile si o sa fie trecute in cartea de munca pagubele aduse lor de catre mine. Habar nu am care sunt
alea in perioada de proba ca nush ce as fi putut gresi la pus leduri in gauri si pus 2-3 suruburi pe o placa .
Vreau sa fac o reclamatie unde, o plangere ceva dar sa nu ma coste nimic...Are idee cineva unde pot face asta? La fortele de munca sau unde?

Las a doua oara anuntul de la firma care il gasiti si in evenimentul zilei de Iasi si alte ziare :


Cauti un job-part-time? (exista si full time daca vrei dar asta nu mentioneaza deoarece sunt in cautare de tineri care pot fi manipulati.) Te asteptam la noi. Relatii la 0726762584

4 comentarii:

Mihaela Chelaru spunea...

e o adevarata comedie cu firma asta, zici ca toata scena asta este desprinsa dintr-o schita de Caragiale. Mi se pare absurd sa platesti pentru niste lucruri de care nu ai fost responsabil. Probabil ca toata comicaria asta e cauzata datorita nervilor tociti ale celor fara neuroni de la conducere. Eu cred ca ei din asta traiesc, din amenzile pe care le dau celor care pleaca extrem de dezamagiti de acolo. Incearca la fortele de munca, dupa cum ai zis si tu, din cate stiu e undeva pe langa supermarketul Plus. Sa nu lasi lucrurile sa ramana asa, niste magari de teapa lor chiar nu merita trecuti cu vederea pentru infloririle pe care le aduc!

Mihaela Chelaru spunea...

si daca te tii tare, promoveaza-ti blogul puternic sa vada lumea despre ce firma este vorba ca sa se faca de ras!

Mihaela Chelaru spunea...

trec zilele iar tu nu mai postezi nimic. of, hai ca mi-i dor de insemnarile tale! pune-te pe treaba si scrie! :)
duminica faina sa ai!

hoj spunea...

Salutare fostul coleg, cred ca ma mai tii minte cu mine ai discutat atunci cand ai plantat .Ce mai faci care e viata ta.Sper sa imi scrii .Adresa mea de mess este : Teofilactelek