sâmbătă, 15 noiembrie 2008

Christophe Andre - Cum sa-ti construiesti fericirea



Ce-ai putea sa faci cu o fericire odata ce ai obtinut-o ?
Ai putea sa o recunosti?
Dar daca intr-o zi ai vedea-o trecand pe langa tine, ai sti cum sa o opresti si sa-i faci cu ochiul ?

Christophe Andre incearca sa ne arate ca poti avea totul : sanatate, bani, masini, case mari, o familie si copii, o cariera profesionala de exceptie si sa traiesti intr-o tara unde altii doar viseaza sa ajunga si totusi sa fii nefericit.
Poti sa implinesti in viata asta vise pe care nici nu stii cum le-ai ales..sau le-ai ales pentru ca ai auzit la cineva ca ar fi frumos sa ajungi si tu acolo si fiind pe fuga nu ai mai avut timp sa te intrebi :
Oare asta e fericirea care o caut eu sau de fapt fericirea inseamna altceva pentru mine?


Mai exista apoi o alta categorie, cei care cedeaza. Fiind anxiosi sau deprimati, nu mai incearca nimic ci fac exact invers (nemaicautand nimic). Cu cat se simt mai rau cu atat se trateaza si mai prost, renuntand la activitati, la intalnirile cu prieteni, la practicarea hobby-urilor preferate.
,,Azi ma simt aiurea, stau in casa, nu ies, nu am chef de nimic."
Cei mai multi dintre ei care sunt pesimisti se cred lucizi :D In plus considera optimismul o forma maladiva de naivitate.

3 comentarii:

Georgiana spunea...

Interesant...cu toate ca ma indoiesc(nu dau in scepticism) sincer ca putem avea totul...ar insena ca ne apropiem prea mult de perfectiune...si pentru mine fericirea inseamna sa contina si suferinta... Se spune ca Dumnezeu nu ii incearca decat pe caei pe care ii iubeste...M-am indepartat cam mult de subiect... Oricum e interesant! Poate o voi citit!

bogdanrazvan spunea...

da, e faina si suferinta. adica face parte din firescul vietii si o gasesc uneori ca fiind momentul vital cand se nasc intrebarile.

oricum eu crek prefer starea de mijloc, nici prea fericit nici prea tristut. tu?

Georgiana spunea...

La fel...cateodata am impresia ca daca imi merg toate perfect... e ceva in neregula! Ma opresc si intreb: Doamne ma mai iubesti? :)