duminică, 1 februarie 2009

Secretul eschimosilor


Despre colesterol

Eschimosii din America de Nord (Alaska) au reprezentat intotdeauna o enigma pentru cei care studiaza teoria colesterolului.
In profida faptului ca mancarea lor traditionala este alcatuita din carne de foca, aceasta avand unul din cele mai mari niveluri de colesterol cunoscute, incidenta bolilor cardio-vasculare in randul acestei populatii este una dintre cele mai mici.
Secretul lor este faptul ca consuma peste iar acesta contine Omega 3. In comert la noi se gaseste acest Omega 3 si ulei de peste prin farmacii din cate am inteles, dar costa destul de mult. Asa ca mai bine cumparam peste de la magazin sau mergem sa-l pescuim ca ursii si focile. Probabil ca ursii si focile au cunostinte de medicina cine stie, nu degeaba au acest tip de alimentatie :P

Continutul de Omega 3 din pesti :

Macrou 2,5
Hering 1,7
Ton 1,2
Somon 1,0


Iar cei care nu adora pestele prea tare exista usturoiul care coboara nivelul de colesterol din organism.
Insa nu e tocmai indicat sa scazi nivelul de colesterol foarte tare din organism doarece Dr. David Freedman de la Centrul pentru Controlul Bolilor din Atlanta a descoperit ca persoanele cu tulburari de personalite de tip antisocial au nivelul scazute de colesterol. Freedman a avansat ipoteza ca aceasta categorie de indivizi este mai predispusa spre agresivitate.

Deci nu e bine sa ai nici prea mult nici prea putin colesterol.

Bibliografie :
Patrick Holford - Spuneti nu bolilor de inima

4 comentarii:

Unknown spunea...

e bun peştele pentru sănătate, însă se pare că regimul alimentar pe bază de floră şi faună marină s-ar putea să dispară (avertizează un grup de ecologişti din Danemarca şi Chile) pentru că "mediul subacvatic este grav afectat de încălzirea globală şi de creşterea conţinutului de dioxid de carbon din atmosferă. schimbările climatice şi variaţia de CO2 provoacă descreşterea alarmantă a oxigenului în oceane, iar acest lucru va duce la moartea formelor superioare de viaţă în apele oceanice." Jurnalul Naţional

Mihaela Chelaru spunea...

foarte foarte tare insemnarea!! :)

giuly spunea...

genial

bogdanrazvan spunea...

cred ca suntem destul de multi care avem probleme cu colesterolul ;)
am o cunostinta slaba tare si cu un colesterol super ridicat. iar altii care par a avea oleac de grasime au colesterolul mai mic. asta m-a mirat ;)