sâmbătă, 15 mai 2010

A fi sau a nu fi prost sau destept


Cu multi ani in urma cultura indiana a inceput sa si lase pasi mici pe linia vietii mele. Una din schimbarile care le-a produs este la nivelul atitudinii ca atunci cand cineva incearca sa ma jigneasca sau sa ma imbranceasca cu un cuvant prea direct reactionez si tratez situatia ca si cum este doar un cuvant despartind aceasta de restul realitatii de care sunt inconjurat.
Atunci cand cineva ma face prost am o senzatie foarte rapida in care ma detasez de ceea ce a spus. De fapt aceasta nu este deloc o noutate in privinta tuturor persoanelor care ma inconjoara. Cred ca fiecare om care exista este prost dar si cred ca fiecare om este destept. In unele situatii este prost ( adica nu se descurca ) si in unele situatii este destept ( adica se descurca ). Poti sa fii destept atunci cand inregistrezi o caseta audio dar poti sa fii prost cand conduci o masina. Daca ar fi sa stau sa enumar o multime de situatii in care sunt prost cred ca as gasi o multime iar daca ar fi sa enumar cele in care sunt destept as mai sta oleac pe ganduri. Cred ca a intelege ca esti cam prostut este ceva cat se poate de destept. Dar a te considera in totalitate destept este ceva cat se poate de prost.

1 comentarii:

silenceabridged spunea...

Cunoscandu-te, nu stiu cum se numeste tipul de inteligenta pe care o ai tu. I-as zice mai curand intelepciune primordiala si as lasa-o asa. Inteligenta de a-ti mentine echilibrul in timp ce sapi in propria evolutie. In orice caz ultima fraza din post-ul asta e ceva ce eu inca ma lupt sa dobandesc la nivel constient, dincolo de cel teoretic. Salut admirativ, prietene!