joi, 26 mai 2011

Despre calatoria in interior

Locul unde am fost mi-a placut si m-a inspirat :



Oamenii se tem de ei insisi, se tem sa stea singuri cu ei si asta ii apasa ca o greutate.
Atunci cand esti singur cu tine fara nimeni prin preajma te sperii unde te duce mintea si cate ganduri iti apar in minte..incat unii ar numio poate nebunie cea in care zaci o ora , doua, trei. Dar abia atunci vezi dezordinea din interior si atunci sunt momente cand dupa imediata furtuna de ganduri poate aparea linistea urmata de o calatorie in interior.
O constiinta existinsa inseamna sa cobori inauntrul tau si sa afli lucruri extraodinare despre tine. Sa te descoperi pe tine mai mult decat decat credeai ca esti pana atunci si sa simti adevarul. Incep sa cred ca adevarul poate fi simtit nu neaparat rationat.

De cativa ani tot incep sa nu mai am preferinte la fete roscate, brunete sau blonde asa cum de cativa ani incep sa nu mai cred ca crestinismul e cea mai buna religie din lume. Cred ca este cea mai buna pentru ca face parte din originea mea dar mai cred ca fiecare religie daca te apropie de Dumnezeu este bine.


Religia mai este si un compus al oamenilor. Oamenii pot calatori in interiorul lor si mentine o legatura cu divinul oriunde se afla. Cred ca daca te rogi in gand in tramvai de exemplu e cat de cat un fel de coborare in sine si nu cred ca e un lucru rau. Sau tre sa incerci sa afli ce-i cu tine doar la biserica?
Bineinteles ca la biserica e locul indicat de multi sa intri in relatie cu Dumnezeu, sa te linistesti dar totusi si inainte de un examen incerci sa intri in relatie cu Dumnezeu , si totusi acolo nu e nici o biserica...
Cred ca sunt o multime de locuri unde nu este biserica si incerci sa iei legatura cu divinul ...o multime de locuri unde cauti rezolvari si nu doar la biserica...
Si totusi incerci sa ti gasesti sinele si sa vezi..

De ce iau oamenii pastile in cazuri de insomnii?
Pentru ca acele pastile linistesc mintea, caci mintea creeaza o gramada de probleme peste probleme.

Iar o modalitate de a scapa de emotii si de a nu mai avea insomnii(sa nu fugi toata ziua de tine uitandute la tv), de-a scapa de ganduri este sa cobori in tine...sa fii atent la fiecare respiratie a ta, sa o urmaresti, sa faci inspiratii si expiratii pana la modificarea intregii fiinte.

Inspiratia este ca o revenire la viata iar expiratia este un fel de a muri.

Cand cobori in tine si esti atent la fiecare respiratie, fiecare intepatura in corp, fiecare mancarime, suflare, gand, sunet al vantului incepi sa devii mai constient si daca faci din asta un exercitiu mai des incepi sa vezi la un moment dat cum observi ca mintea se linisteste


De unde stiu cercetatorii ca noi avem 2 % -3 % constienta si restu de 97-98% inconstienta? Cum au masurat asta?

2 comentarii:

Ela Iliesi spunea...

Iluminarea parca linisteste mintea. Ce parere ai de budism?

PS: teinvit sa faci o leapsa, vezi la mine pe blog

bogdanrazvan spunea...

Ce parere sa am despre budism.
Pai cred ca orice religie e interesanta de studiat.
Bineinteles nu trebuie sa uitam de ce apartinem.

O sa incerc leapsa :)