vineri, 18 aprilie 2008

Fuga de imitatie

Ceea ce m-a frapat in contactul cu personalitati ca profesori ale facultatii de psihologie si filosofie este ca toata lumea vorbeste despre imitatie ca un factor ce ajuta la dezvoltarea personala si care e chiar benefic si da rezultate.
Insa exista o serie de oameni care vor sa fie altfel , sa fie diferiti decat noi cum ar fi cei care promoveaza emo si alte stiluri de genu. Nimeni nu vrea sa fie imitator , toti vor sa fie creatori.
Dar cum altfel poti fi creator decat incepand sa imiti o parte din realitate , domeniul cu care vrei sa jonglezi pana cand devii un rege al imitatiei si apoi din luarea in calcul a tuturor posibilitatilor din acea forma de realitate care inainte nu era forma urmand sa fii apoi cel care aduce noul.
Cei care sunt emo (emotivii ) subliniaza partea lor intunecata sau altfel zis ,, umbra " concept despre care vorbeste mai pe larg Jung. Ei incearca sa fie creatori prin abordarea unui nou stil de moda , sa sublinieze inconstientul dar fara nici un punct de sprijin , fara prea multa incercare. Zic asta pentru ca daca incerci sa scoti ceva din inconstient cat de marunt si ti dai seama de tine ce vrei de fapt automat capeti o satisfactie si nu mai esti depresiv (caracteristic celor emo ). Ori cum rezultatele intarzie sa apara incep sa cred ca cei cu moda emo isi adora perspectiva lor depresiva , abordand un stil usor agresiv de comportant , bruscat dar in acelasi timp foarte delicat. Ce treaba au miscarile bruste ( care vor sa reprezinte dorinta de rationalitate ) cu stilul delicat ? Sunt niste excese caci insasi miscarea emo este un exces . Insa a fi in miscarea emo prezinta si avantajul ca atunci cand te intalnesti cu un partener de sex opus emo crezi ca ai descoperit piatra filosofala .
,, Caci noi suntem asa de rari si dupa atata desert in sfarsit se vede cineva care ne recunoaste meritele. "
Insa daca e vb de o moda aparte asta nu e ceva grav ci partea aiurea e ca ar prezenta unele excese ori pe plan emotional , ori prin faptul ca sunt extrem de sensibili etc. Ori stim prea bine ca exista cai de modelare , corectare a sensibilitatii , de scapare de emotii intense si asa mai departe .
Fuga de rationalitate exista si va exista intotdeauna nu numai in cadrul emo ci in general in cazul oamenilor care vor sa fie altfel, care vor sa fie unici si care daca incerci sa le explici cat de unici sunt nu primesc nimic in traista pentru ca sunt prea ocupati cu distractiile.
Si apoi mai cred ca fiecare suntem un pic emo uneori, caci viata nu contine doar lapte si miere.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the TV Digital, I hope you enjoy. The address is http://tv-digital-brasil.blogspot.com. A hug.