vineri, 28 noiembrie 2008

Viata fara timpi morti

A citi, este o modalitate de a cunoaste oameni, si daca ai noroc poate chiar oameni care sa-ti sopteasca ceea ce cauti sa gasesti.
De la o vreme incoace am niste nelinisti, printre care si una de care multi ar rade in hohote : ce sa fac cu banii ?
Nu e vb. ca nu as avea ce sa fac cu banii, ca am ce sa fac cu ei dar sunt atat de multe optiuni, mii de optiuni incat as vrea sa iau deciziile corecte pentru ca drumul meu sa se indrepte spre ceva, si daca se poate sa duca la ceva cat mai nemuritor, care sa ramana macar ca mic ecou dupa ce cele ce sunt acum nu vor mai fi.
Si apoi uneori parca e mai fain daca stau sa ma gandesc ce sa fac cu banii, ajungand sa capat o satisfactie continua din asta pt o buna perioada decat satisfactia pe care o am daca am cumparat ceva. Adica cand ai bani te simti in siguranta, cand nu parca mai scade din ea.
De ce cumpar carti?
Imi place sa citesc..dar pe langa asta daca e tot vorba de dat banii cuiva in lumea asta macar sa ajunga banii la oamenii care ii simt cat de cat apropiati de realitatea in care traiesc, care ii simt apropiati . Parca suferinta acelor oameni, este mai aproape de tipul de nefericire pe care il am si eu uneori. Desi dupa mine nefericirea insasi e o forma de fericire.
Cartile pe langa faptul ca iti incalzesc timpul frumos, ca te fac sa intelegi unele lucruri, pentru ca te fac sa fugi de ceva, te fac sa te apropii de ceva ele mai sunt uneori o forma de disperare.
Ma tot intreb ce caut in carti si ce urmaresc prin ele ..
Necesita ele un drum pt toata viata pentru a ajunge acolo unde visez sa ajung ?
Dar unde vreau sa ajung?
Aseara veneam cum tramvaiul spre casa si tocmai am aruncat o privire pe masuta din dreptul scaunelor. Parea o injuratura scrisa cu o carioca dar uitandu-ma mai bine am aflat un putin din ceea ce cautam.
Scria : ,, Viata fara timpi morti " (A)

1 comentarii:

Mihaela Chelaru spunea...

Stii prea bine ca iubesc cartile!! Oricand, as investi in carti bune, pentru ca stiu cat de mult se merita, stiu ca atat timp cat traiesc trebuie sa invat si nu neaparat din experientele mele, ci si din randurile altora.
Te inteleg perfect cand zici ca ai bani si practic nu stii cum sa iei deciziile corecte, ca mai tarziu sa nu ajungi sa pui "trebuia sa iau aia, si nu cealalta".

Sper sa scrii mai des in blog, de fapt iti zic asta de fiecare data cand postezi ceva nou :)
O noapte linistita sa ai!