marți, 27 octombrie 2009

Exista un cimitir al animalelor?


Oare ce se intampla cu animalele, pasarile care inceteaza din viata pe motiv de batranete? Porcii mistreti, porumbeii, pisicu sau cainele vecinului ...odata decedat ma intreb unde urmeaza sa fie el ingropat si daca e pus vreun semn in acel loc ca acolo zace...catelul marelui ganditor, savant X.
Si apoi in alte tari mai orientale oamenii isi mai iau ca partener de viata un sarpe...altii is bolnavi de zoofilie, vacile is sfinte prin unele locuri, girafele si elefantii is prea gigantici totusi ca sa fie lasati asa totusi ca niste hoituri ce sunt devorate de condori.
Catelusa Laika, Patrocle a lui Lizuca au fi avut si ei aspiranti care au tins sa ajunga asa de celebri ca ei.
Exista cai de curse, cocosi invingatori in lupte si concursuri de frumusete in ale pisicilor si cateilor.
Unii pisoi ne au ferit de spiritele rele, iar altii au sezut langa noi ore si zile in sir cand se preziceau cateva ore pana ce sa ne dam duhul si sa intram in lumea cealalta.
Exista in lume cimitire ale animalelor? Locuri cu cruci...pentru animalele care au schimbat vietile oamenilor ? Cruci mai mari sau mai mici, fie ele darmate de vant si de ploaie?

2 comentarii:

Maria spunea...

Ai vazut 'Jeux interdits' [R. Clement][1952]? Doi copii incearca sa construiasca un cimitir al animalelor prin propriile mijloace, incercand sa faca fata mortii ce ii inconjoara (actiunea se petrece in timpul celui de-al doilea razboi mondial). E cel putin interesant de vazut.

bogdanrazvan spunea...

Nu l-am vazut Moxy dar o sa incerc sa dau de el pe internet. Tre sa fie interesant ;)