sâmbătă, 4 octombrie 2008

Serghei Nikolaevici Lazarev : Diagnosticarea Karmei (11)


De multa vreme il asociez pe Osho cu Lazarev. Probabil deoarece amandoi sunt niste vindecatori ai spiritului.
De exemplu bioenergicianul rus Lazarez vorbeste despre cei care au probleme cu dintii, auzul, vederea spunand ca aceastea sunt niste caracteristici a oamenilor invidiosi, oferind ca solutii pentru aceastea :
abtinerea de la mancare
izolarea
abstinenta sexuala
Dar nu doar oamenii obisnuiti au astfel de probeleme ci si sfintii, calugarii, predicatorii ce nu sunt deloc niste persoane lipsite de conflicte. Aspiratia catre Dumnezeu este cel mai mare conflict zice Lazarev si cu toate ca multi oameni ai bisericii cred ca prin rugaciune se vindeca cu toate acestea si ei se imbolnavesc, mor sau chiar o iau razna. Deci in concluzie cred ca a merge si-a te dedica vietii de acest tip te scoate din unele posibile dureri ale vietii aspirand la acel tip de izolare dar in schimb iti pune in carca altele.

Deci ..a fugi de viata de fapt e o fuga de tine insuti mai degraba daca vrei sa te calugaresti. Unii ar zice o fuga fata de corp deoarece de Dumnezeu nu ne apropiem cu corpul ci cu sufletul caci el primeste energie.

Cei care au o concentrare puternica asupra corpului (curat) prezinta si o sexualitate crescuta.
Cine incearca sa si mareasca sexualitatea pentru a obtine succes in viata poate deveni schizofrenic sau poate muri.
Schizofrenia la randul ei poate inabusi constiinta cat si dorinta.

Si ce poate face dorinta (ex:sexuala,dorinta de a poseda) mai activa, mai concentrata si sa produca sentimentul geloziei decat un consum mare de dulciuri. Caci alimentatia se joaca cu emotiile oamenilor.

0 comentarii: