luni, 12 iulie 2010

Codul lui Oreste - Despre mica lansare de carte



La inceput am fost intampinati cu un salut al soarelui specific Indiei care a starnit zambete prietenoase. Se stie din vechi stramosi ca soarele este cel care avea un rol simbolic in functie de contextul de care vorbim.
Soarele are sarbatoarea lui (sunday - adica duminica) care are rolul de a-i lumina pe cei aflati in bezna, fiind comparat de multe ori cu Iisus.
Trecand peste faza cu salutul de la acest modest om ceea ce m-a impresionat a fost o povestire care nu o mai auzisem si care a fost cat de cat pe intelesul meu.
Termenii mai greoi ca de obicei dadeau dificultati dar pe scurt tot am inteles io ceva

Ce e raiul ? Ce e iadul?

Un om dupa ce-a murit pentru ca savarsise fapte bune urma sa intre pe poarta raiului. Dar cu o clipa inainte s-a oprit si s-a gandit ca inainte sa intre pe poarta nu ar fi rau sa vada si cum e in iad. A gasit pe cineva care cunostea drumul si a pornit.
Ceea ce-a vazut la inceput era o oala mare in care fierbea se pare o mancare destul de buna. Apoi privirea i s-a indreptat asupra oamenilor care aveau legate de maini niste linguri mari...atat de mari incat nu reuseau sa se serveasca niciodata din bunatatile afisate in fata ochilor lor.
In rai tot la fel era un ceaun mare in care fierbea mancarea, oamenii aveau lingurile super mari legate de maini ceea ce bineinteles iarasi ii impiedica sa se serveasca din bunatati.
Asa ca omul nostru se intreaba : care e diferenta dintre rai si iad caci arata a fi cam identice?
Cel care il insotea i-a raspuns : Daca te uiti mai bine vei vedea ca exista diferente si anume ca oamenii din rai se ajuta intre ei ceea ce i face binedispusi iar cei din iad nici nu se gandesc sa si foloseasca propriile linguri pentru a-si ajuta colegii de viata ceea ce-i face tristi. Si cu toate acestea traiesc in exact aceleasi conditii.

4 comentarii:

Raul spunea...

Felicitari pentru munca despusa aici,totul e bine organizat si interesant,continua asa ,iti voi urmari noile articole.
Nehoiu online Marketing Asesinos seriales Directorio web SEO

Alina Alexa spunea...

ce bine ca ai reusit sa ajungi la lansare, eu am pierdut-o pentru ca nu eram in iasi la vremea respectiva. ai facut si poza, super...

bogdanrazvan spunea...

multumesc Editor.
Alina poate va mai urma o lansare de carte pe viitor a lui Oreste :)

bogdanrazvan spunea...

Multumesc Editor