joi, 27 decembrie 2007

De ce mi am facut blog in sfera


Stephen Hawking avea o teorie conform caruia inconstientul ar fi metaforic vorbind asemenea unei gauri negre . Iar in aceasta gaura neagra odata ajunse niste informatii din memorie ele se pierd unele iar altele nu de tot . Mai pot fi aduse la suprafata . Eu incerc sa le aduc la suprafata unele date care se afla in inconstientul meu pentru a le permite o analiza cat mai structurala din mai multe puncte de vedere pentru a ma explora pe mine si lumea in care traiesc si sa o inteleg mai bine . Pe langa asta a avea un blog iti permite o focalizare mai mare pe ceea ce te intereseaza si te ajuta sa ti pui ordine in idei , sa faci o defragmentare a memoriei ( care exista si la HDD ) pentru a le avea asezate informatiile bine in rafturile bibleotecii pe care o accesam din memorie . Unele informatii sunt nesterse de praf si daca nu mai trecem nici macar cu privirea prin ele , ce sa mai zic de stergere , ele sunt pierdute in acea intunecime care se numeste : inconstient.
Si ca tot veni vb de inconstient , automat este vorba de uitare si stiu ca am vazut un film pe Hallmark mai demult . Se chema ,, Merlin '' si la sfarsitul filmului vrajitoarea cea rea in intreaba pe Merlin :
- Ei si cum o sa ma infrangi Merlin , ce o sa puteti sa imi faceti toti ?
la care el raspunde :
- Nu o sa ti facem nimic , pur si simplu te vom uita .
Si vrajitoarea a incetat sa mai existe datorita faptului ca intreaga planeta i-a intors spatele si a uitat o si ea astfel a murit in memoriile oamenilor .
Bineinteles oamenii nu au uitat de faptele ei dar nu i-au mai acordat atentie si astfel ea a trecut pe un alt plan al memoriei mai indepartat care cu trecerea anilor va fi cu totul sters dar pastrat ..probabil prin legende mituri ..spuse copiilor ca sa ia aminte la pericolele lumii si sa puna mai mare pret pe ceea ce inseamna bine .
Oricum si eu sunt un ,, mic personaj de film '' pentru ca pentru unii am ramas un mit , pentru altii poate am fost uitat de tot si nici nu si mai amintesc dar si pt mine unii au ramas mituri sau uitati de a binelea undeva acolo in patina timpului .
A-ti aminti de ziua cuiva de nastere , a te duce la el in vizita sau a face o urare inseamna a sterge de praf pana la urma , a incerca sa faci sa luceasca acolo ceva in casa pe care singur ti ai amenajat-o si ai cladit o mai pe alese mai la indemnul celor din jur , dar trecuta prin propriu filtru al ratiunii .( Monica Lovinescu si Eliade spuneau ca ,, Un om moare cu adevarat atunci cand nu mai exista nimeni care sa si aminteasca de el .'') Zic la indemnul celor din jur pt ca omului ii place sa i se zica ce are de facut . La fel cum unora le place sa li se dea ordine si sa fie ordonati tot timpul de cineva , la fel altora le place sa coordoneze , sa dea ordine . Dar nu intotdeauna una sau alta poate insemna ceva rau , depinde de imprejurari cat de mari sunt ,, ghetarii ''. Si poate ca pot fi topiti unii in alti ;)
A avea un blog iti mai permite sa incerci sa iti gasesti coerenta in limbaj , sa inveti sa faci legaturi intre fraze scriind si eventual sa transmiti un mesaj altfel decat verbal celui care te inconjoara . E altfel cand citesti in liniste singur gandurile celuilalt sau ceva din cel intereseaza pe el decat atunci cand cand ai persoana in fata .
E o forma de comunicare cu ceilalti , o forma de a face terapie cu tine insuti si o modalitate de a te surprinde pe tine creativ in unele clipe chiar cand nu credeai ca esti capabil de asa ceva . Te poti surprinde practic pe tine , eventual poate intentionezi candva sa ti lasi memoriile generatiei care va urma dupa tine ( ceva de familie ) si macar ai un fir de la care sa pornesti .
A avea blog inseamna a vedea ceea ce stii si sa nu mergi pe ideea ca doar crezi ca stii pana la o proba contrarie cum sunt multi care cred ca stiu ceva dar de fapt nu stiu nimic , mergand o viata intreaga pe ideea ca ei stiu si cunosc . E o modalitate de masurare si confruntare cu tine insuti .
Mai nou sunt unii care scot si bani pt blogul lor ..fiind o sursa buna pt unii jurnalisti cik iar totalitatea blogurilor de pe net deja e o intreaga trupa care se cheama : blogosfera :D

0 comentarii: