joi, 18 iunie 2009

Despre apa plata


Inteleg faptul ca apa plata este cu mult superioara deasupra multor alte lichide pe care le consumam, dar nu reusesc sa inteleg de ce apa plata se cumpara si nu se consuma de la robinet(in lipsa de izvoare, fantani). Foarte multi zic ca exista o garantie ca acea apa cumparata e mai sanatoasa, si totusi exista oare vreun studiu sociologic care sa zica ca mai bine de 50% din oameni se imbolnavesc din cauza apei de la robinet..ca eu nu prea am auzit asa ceva.
Imi pare ceva uneori de-a dreptul stiintifico fantastic sa cumpar apa plata, curand probabil vor aparea si aparate speciale care sa introduca aer curat in casa si sa l scoata sau eventual sa fie vandut la punga adus de la munte. Curand va aparea si apa speciala pt spalat pe fata si apa pt facut dus etc. Si toate astea pt ca sa linisteasca frica de a nu se imbolnavi oamenii.
Prefer sa port o sticla de apa la mine atunci cand merg in oras sau eventual sa beau apa de la farmacie..decat sa dau 3 ron pe o sticla de jumatate de apa care e cam aprox echivalentul la o ora de lucru la servici.
Cred ca frica determina oamenii sa cumpere foarte multe lucruri, nu pt ca chiar au nevoie de ele, ci pentru ca le e frica sa nu pateasca ceva in caz de nu au asupra lor in continuu o asigurare de sanatate daca se poate.
PS : Inca o data zic, e ff buna apa plata, dar mi se pare ca e mai mult manifestarea fricii de boala.

3 comentarii:

Anne spunea...

bune informatii, multumim

Nicoleta spunea...

sunt intru totul de acord cu ce ai scris tu aici, insa exista o situatie in care prefer apa de cumparat in locul celei de la robinet: atunci cand merg la Bucuresti.. nu stiu daca ai "gustat" apa ce curge prin robinetele bucurestenilor, dar este de-a dreptul scarboasa.. are o tona de clor in ea, de ti se face rau.. cand simt mirosul acelei ape, ma gandesc la dezinfectarea unei conducte, si nu la gandul ca este potabila... si plus ca imi irita pielea... poate sunt eu mai... sensibila.. dar vorbesc serios cand spun ca are o groaza de clor...
atunci, si numai atuni, prefer apa de cumparat.. in rest.. robinetul e pe primul loc!!

Mihaela Chelaru spunea...

Pentru apa de la robinet arata mizerabil cateodata.