joi, 1 octombrie 2009

Vraciul. Profesorul Wilczur, de Tadeusz Dolega-MostowiczPersonajul principal e un om ce are o viata buna mai din toate punctele de vedere.
E medic vestit cu o sotie frumoasa care intr-o zi, dupa vreo 20 de ani de casnicie ii lasa o scrisoare in care ii zice ca ea nu l-a iubit niciodata si ca lucrul care a facut-o sa se indeparteze de el a fost faptul ca mai tot timpul el i-a oferit tot ce si-a dorit ea la picioare.
Ea si-ar fi dorit sa castige in viata prin propriile forte si nu fiind tot timpul ajutata de cineva care sa ii indeplineasca toate mofturile.
Doctorul nostru dupa ce-a citit scrisoarea se duce intr-o crasma unde se imbata si colindand aiurea pe strazi la un moment dat este jefuit de haine si de toate si aruncat de-a berbeleacul intr-un sant. Intamplarea a facut ca in urma rostogolirii in sant sa se loveasca cu capul de ceva si sa isi piarda memoria nemastiind cum il cheama, ce functie are, unde locuieste, daca a fost vreodata insurat, daca are copii si asa mai departe. De aici personajul incepe sa colinde in lume...si vedeti voi ce se intampla mai departe ;)

2 comentarii:

Mihaela Chelaru spunea...

Ma bucur ca mai postezi aici.

bogdanrazvan spunea...

si eu ma bucur ca mihaela e printre noi :)