duminică, 13 decembrie 2009

Lucian Boia - Mitul longevitatii


La intrebarea care dintre nationalitati traiesc cel mai mult la ora actuala pe Terra cred ca raspunsul ar fi japonezii, chinezii.
Clima joaca un rol foarte important in aceasta dorinta de viata a multora dintre noi.
Durata de viata este mai lunga pentru cei care traiesc intr-o zona de deal decat cei de la ses. De asemenea cei care traiesc la tara si nu in orase unde e poluarea mai mare au speranta de viata mai lunga.
Cu toate acestea tinerii din ziua de astazi inclina sa locuiasca in orase, mai confortabil dar mai nesanatos.
Un alt secret al longevitatii pare a se ascunde in descrierea unui om care niciodata nici macar in iernile cele mai aspre, nu isi incalzeste camera de culcare si patul, caldura naturala fiindui suficienta.
Se stie ca frigul conserva si ca ar fi chiar un indiciu pt sporirea duratei vietii. Bineinteles nu e vorba de frigul din Alaska...ci o ambianta mai racoroasa.
Unii cercetatori americani specifica ca in loc de 37 grade daca am avea 35, speranta de viata ar creste la 140 ani.
O scadere a temperaturii cu 7 grade ar permite sa atingem varsta de 200 ani.
Un cercetator in aceasta privinta si-a imaginat dormitoare reamenajate in camere frigorifice capabile sa scada temperatura corpului pana la 32, 31 grade.

In ceea ce priveste alimentatia ceea ce am retinut in privinta posibilitatii de prelungire a vietii este ca daca consumam iaurturi, lapte acru, peste care contine omega 3, usturoi care in zilele noastre prin japonia a ajuns sa coste mai mult decat un gram de aur, fructe, legume, sau poate chiar sa mancam mai putin...putem trai mai mult.

http://www.gandul.info/international/gripa-aduce-un-boom-al-vanzarilor-de-usturoi-in-china-5144038

1 comentarii:

G.Girl spunea...

Buna Bogdan! :)

Iti admiram blogul inca de dimineata, iar deoarece mi-a placut ceea ce am vazut, vroiam sa te intreb daca nu doresti sa facem un schimb de link, cu conditia ca eu cel putin, sa iti mai vizitez blogul din cand in cand, si sa-mi dau cu parerea la ceea ce scrii, fiindca e destul de interesant:) !?

Mersi si iti urez o zi buna! + Scuzele de rigoare ca sunt offtopic :D