joi, 18 martie 2010

Cum poate deveni un adevarat cosmar faptul ca ai terminat o facultate

Una dintre intrebarile cele mai dese si mai enervante intrebari care mi se pun atunci cand interactionez cu diversi oameni este :
Bine, ai terminat o facultate cu licenta cu tot, si de ce nu ai gasit un post mai bun?
Nu inteleg termenul asta de mai mult . Este oki sa vrei mai mult de la tine dar consider ca odata ce ai gasit un post care iti ofera cat de cat tie o satisfactie, repet ,,tie o satisfactie'' si nu altcuiva cred ca este cat de cat ceva bun.
Ori a fi batut la cap de fiecare vecin, prieten, coleg de job, rude prieteni si tot soiul de fiinte care de care mai sfatuitoare este destul de enervant.
Incep sa ma gandesc eventual sa joc oleac de teatru de acum si cand mai pune cineva problema intrebandu-ma : dar de ce nu ai ales un post de x, y , z ca de ce nu ai dres, ca de ce nu ai devenit, da acolo ai incercat, dar dincolo te ai dus
da de ce nu ti ai gasit in domeniu. Iar eu le zic ca is bine mersi cu postul care il am si ca is multumit cat de cat si ei tot nu ma lasa in pace. La interviuri o gramada de vreme te freaca cu aceleasi intrebari de parca eu ar fi trebuit sa fac pe prostu si sa zic mai tuturor : stii eu nu m-am gandit la asta, ia uite ce idee buna, chiar am fost prost ca nu m-am gandit la asta.

Intrebarea mea este : Astia care nu au facut o facultate, daca viseaza asa de mult la posturi marete de ce nu se duc domle sa faca o facultate sa devina ingineri, doctori sau ce mai vor sa devina ei?
Bine si sa zicem ca devii profesor spre exemplu.
Daca devii profesor la sat o sa te bata toti la cap cu intrebarile urmatoare :
Da de ce nu ai dai la un liceu la oras?
Dar de ce nu ai negociat salar mai mare?
Dar de ce nu ai mers la liceul ala?
Dar stiai ca acolo se plateste mai bine ?
Dar stiai ca poti bine mersi sa fi predat la facultate?
Dar de ce nu esti prof universitar?
Dar de ce ai ramas in Romania ca sa predai si nu ai plecat in alta parte ca sa castigi mai bine?

Oamenii traiesc in iluzia superioritatii. (ingineri, doctori si alte posturi pe care le visati)
Oamenii pleaca de la liniste si parcurg un drum greu pentru a ajunge tot la liniste.
Omul are un trai linistit si se agita ca sa se imbogateasca pt ca final la pensie sa ajunga tot acolo pt un trai linistit. Ce rost are sa plec undeva de unde am strictul necesar ( si cand zic strictul necesar nu ma refer la blugi de 2 milioane, lanturi sau alte porcarii, masini pt fite etc) pentru a ma imbogati pentru ca spre final sa folosesc tot strictul necesar ?
Cu banii iti cumperi strictul necesar, dar mai multi bani dai pe mofturi in viata

6 comentarii:

Bumblebee spunea...

Ai dreptate...cred ca romanul, in general jumate din viata o duce purtand de grija altuia..uita sa isi vada de a lui! Nu stiu ce e cu mania asta a superioritatii fata de cineva...si daca stai sa te gandesti, toti fac o facultate pe banda rulanta, numai de dragul de a fi facuta...care e faza, daca mie imi place sa fiu de ex. macelar??? De ce trebuie sa ma justific in fata cuiva pt decizia mea...in fine, mult de vb. pe subiectul asta! :)

Florin spunea...

Acei oameni cred ca ar trebui sa se uite la realizarile lor si apoi sa comenteze realizarile altora.

Titirez Georgescu spunea...

Si ce facultate ai facut?

Alina Alexa spunea...

in romania s-a vrut dupa '90 o culturalizare in masa a populatiei. usor, usor facultaile nu vor mai avea locuri bugetate de catre stat si atunci doar putini isi vor mai permite luxul unei universitati si apoi vorba romanului la urma urmei:cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia...

Anonim spunea...

şi eu am terminat facultatea in 2009, mi-am susţinut licenţa anul ăsta în februarie şi de atunci caut încontinuu un loc de muncă, dar încă nu am găsit...pot să afirm că, cu facultate cu tot, foarte greu îţi găseşti un loc de muncă...

BogdanGi spunea...

Napoleon zicea: "Modestia este calitatea celor care nu au calitati."