miercuri, 23 aprilie 2008

Un surplus de energie


Anticipez deseori faptul ca exista momente in viata cand suntem atat de plini de energie sau poate chiar prea plini incat nu mai stim ce sa facem cu acea energie.
Multi oameni ajung sa fie luati de un asa val mai ales cand inconstientul incepe a curge sau erupe. Momentele cand suntem prea plini de energie se datoreaza unor transformari in viata noastra care declanseaza deschiderea usii inconstientului.
In urma deschiderii acestei usi prea bruste valul napusteste si unii ajung sa se trezeasca chiar internati la Socola si sa-si imbolnaveasca si corpul.
Acest lucru nu reuseam sa l descriu pana nu demult in cuvinte pana de curand cand am citit cazul unui tanar ce mergea la terapeut vindecat sanatos si platea pe medic doar ca sa se cunoasca mai bine pe el, sa-si vizulizeze ceea ce vrea in viata, spre ce se indreapta si de unde vine. Descoperind multe lucruri frumoase in analiza psihicului sau a mers si a povestit unei fete la o intalnire frumoasele sale descoperiri cu un entuziasm si incantare fara margini. Fata la final ia urat la revedere si el si-a innecat corabiile. Uitase faptul ca unele lucruri trebuie povestite omului potrivit si la timpul potrivit ceea ce i-a pus piedica in dezvoltarea sa personala ajungand sa aiba regrete si traind intr-un dezechilibru pana ce avea sa constientizeze greseala sa facuta.
De aceea gasesc util ca comunicanirea cu ceilalti ne ajuta sa ne vedem mai bine pe noi din alte unghiuri si de cele mai multe ori este bine nu sa avem pe cineva ff apropiat noua care ne apreciaza doar ca e apropiat ci cineva care e analitic si e realist. Exista insa uneori cazuri cand valurile de energie vin din locuri nestiute, nu ca in cazurile tanarului respectiv. Uneori apar crize, alteori oamenii ajung sa stea impiedicati de acest lucru lunga vreme ajungand sa arunce la cos chiar proiecte mai importante de viata. Acum sunt curios de solutii ...unii pur si simplu constientizeaza asta si reusesc sa si regleze mecanic acel val de la gat parca spre burta..altii apeleaza la sport, masturbare, plans, aruncarea nervilor pe cineva, ascultarea unei melodii care sa scada frecventa, o alimentatie de post etc.

0 comentarii: