vineri, 1 februarie 2008

Diferenta dintre noi

Pe masura ce ne cunoastem vom observa cat de diferiti ne vedem din ce in ce mai tare unul pe celalalt . Noaptea visam diferit , engleza unii o stiu mai bine si altii mai putin , sarut pe obraz sau frantuzesc , predare orala sau nu :D . Bine ea e cu bucataria dar din cand in cand ca sa citeasca retele si sa faca cumparaturile are nevoie de o limba straina si tu care stii mai mult te faci util oleac . Unul din parteneri va trage sau va ridica moralul cuplului in functie de capacitatile sale .
Trebuie insa sa ai grija sa I vorbesti pe limba ei caci daca pe ea o doare capul de exemplu si vrea o pastila tu in loc sa mergi la farmacie sa I cumperi o pastila vei dori sa te harjonesti cu ea . Este asta o psihoza pe moment a unor puncte din fiinta ?
Noi suntem diferiti de la zi la zi dara de la an la an . In fiecare zi ne corectam si perfectionam sau o luam pe-o carare coborand la vale cautand ceva stabil . Si cum poti sa gasesti ceva stabil decat daca nu acea multumire care te face sa te simti bine . Stabilitatea in relatie , in mediul din afara ei depinde de cat de bine te simti si cat de mult si bine stii sa vezi efortul si ceea ce inseamna celalalt cat mai clar . Ea exista in noi in unele momente atat in cuplu cat si in relatia dintre colegi chiar daca primim intr un final aceeasi diploma de absolvire a facultatii .. fiecare avand diferite tipuri de rationamente care se indreapta spre altceva . Nici macar nota 10 a mea nu e de fapt egala cu 10 pe care l-a luat colega de banca . Noi nu suntem placuti la fel de profesor , nu suntem placuti la fel de parinti desi ei incearca iar pana la un echilibru e nevoie de incercari . Apoi daca nu suntem pe deplin multumiti de noi , daca suntem in haos asta nu e o cale deloc de disperare caci nu trebuie sa uitam de zeitati care mai toate au fost abandonate la nastere eventual li s-a intamplat ceva extraordinar de grav in copilarie iar acea gravitate mare intamplata , acel pus opus intunecat le-a dat forta multora sa ajunga unde sunt acum . Apoi daca prinzi gustul neplacut al marului si mananci numai mere stricate ani de-a randul daca odata intr-un an intri in alt mediu care te adopta la el si mananci numai mere rosii bune coapte simti ca ai ajuns in paradis si tot acel intuneric impreuna cu tot acel bine impresioneaza sufletul si l fac sa si recapete armonia , centrul , sinele . Deci daca nu ar fi negatie nu am putea progresa .Este nevoie de o necesitate a contrastului . Daca am fi la fel toti atunci ne am fi inutili , cautand altceva si altceva care nu ar mai exista . Ar disparea noul . Daca suntem invingatori inseamna ca exista si invinsi dar invingatorii nu ar exista fara invinsi .
Pentru x poate insemna mult o portocala daca el nu a mai halit in viata sa asa ceva multa vreme . Distanta face sa apropie mai mult dorinta de a servi o portocala si nu numai . La fel e si cu calatoriile , unele tari le simtim mai aproape si altele le simtim mai misterioase ca acea portocala de care nu am mai avut parte multa vreme . Astfel se explica poate de ce marea majoritate a oamenilor vor sa ajunga in Japonia , pentru ca ea e cel mai straina de noi si pentru ca costa si cel mai mult poate si e si foarte departe .

0 comentarii: