luni, 4 februarie 2008

Limbajul trupului sau decodificarea gandurilor


E o carte care te ajuta sa intelegi mai usor codurile gandurilor cu care vorbesti .
De ce coduri ? pentru ca multi una zic cu gandul si alta exprima prin limbajul trupului . Iar limbajul trupului de cele mai multe ori nu poate fi controlat intr o maniera atat de usoara ca gandirea .
In carte vorbeste despre femeile care atunci cand se ridica de pe un scaun isi netezesc fusta incercand sa evidentieze talia fina sau pieptul frumos , despre cei care se joaca cu parul lor impletindu-l evidentiand ca urmeaza firul zeitei Ariadna pe care il urmeaza ca sa si atinga visurile . Dar noi barbatii de obicei cand vedem o fata ca se joaca cu parul e semn ca ori e stresata (avand un vis ) ori te place :P
O explicatie interesanta gasita in carte despre barbatii care sunt atrasi de ipostazele femeilor surprinse cu gura intradeschisa ( doar unele ) la tv , poze etc e faptul ca duc cu gandul la momentul intim cand unul il primeste pe celalalt in sine . Placerea sexuala e traita mai intens cu gura intradeschisa se stie asta iar femeile sunt surprinse mai des astfel decat barbatii . E momentul cu alte cuvinte cand expira si inspira viata si asta e atragator .
Trupul e un text codat si e nevoie de o necesitate sau de un hacker care sa le sparga . Daca interpretezi urat combinatiile te ai ars uneori ..mai ales cand vine vb de un interviu , negociere sau decizie importanta .
Cartea mai vorbeste despre niste mecanisme cu care poti sa reglezi o conversatie care a ajuns la un punct prea violent , prin care poti sa l faci pe individ sa rezoneze la nivel de comunicare asa cum vrei tu ...de exemplu prin simplul mod al arajarii unui nod al cravatei in timpul unei conversatii poate exprima autoritatea pe care o ceri si conditiile . Iti ridica cuvintele la alt rang ajutandu-te sa iesi din complexul de inferioritate asa super tratat de al treilea psihanalist al lumii dupa Freud si Jung , Alfred Adler .
Cartea am luat o de la Gina Magdici care vine frecvent la http://schimbdecarti.ro/ :D

0 comentarii: