luni, 31 martie 2008

Echilibrul totalitatii si al nimicului


1.Cartea de fata incearca sa propuna o introducere scurta in cultura cuplului excluzand tristele referiri care le avem despre asta : Tristan si Isolda , Doamna Bovary , Principesa de Cleves s.a.
In istoricitatea trecutului meu mi s-a intamplat de multe ori sa mi se ceara sa dau totul intr-o relatie ori stim prea bine ca nu se poate sa existe asa ceva non stop .
Nu gasesc total necesar in a spune partenerului de viata chiar toate nebunelile care iti trec prin cap . Iar a nu spune totul nu este chiar sinonim cu a te ascunde ci inseamna sa spui doar ceea ce este constructiv pentru cuplu .
Nu e nevoie sa-i facem marturisiri si confesiuni continue partenerului pentru a incerca sa-i marim acestuia increderea in noi pentru ca la un moment dat acestea s-ar putea sa l sufoce si sa-i reduca chiar interesul . O mica urma de nesiguranta intotdeauna are un strop de dulceata in ea :D
2.Completand cateva date de relationale cu partenerul am gasit intr-o carte a lui Freud ceva suprinzator si anume faptul ca un copil care primeste tandrete din partea parintilor intr-o cantitate marita chiar excesiva acesta poate fi incapabil sa se multumeasca cu o cantitate mica a acesteia mai tarziu . Asta ma face sa ma intreb daca nu e valabil si in cuplu aceeasi treaba ..ducand pe unii in unele labirinturi ale mintii ca orice exces de asemenea .
3.Dr.F. Grunfeld sustine acelasi lucru asemanator despre masturbare ca unii dintr-un exces a acesteia ca orice exces de altfel a dus la internarea a o gramada de alienati mintal care isi pierdusera din capacitatile fizice si intelectuale pana la extreme incat nu mai erau in stare nici sa si stimuleze punctele sustinerii vietii in parametri normali .
4.Observatiile lui Gerard Leleu nu se opresc aici ci pune si problema barbatilor care au o frica de femei . De ce ? Pentru ca ei considera ca a te indragosti este un risc asumat in probabilitatea ca acea femeie sa i secatuiasca de puteri .
De ce pun pret asa mult pe putere ? Pentru ca ei considera ca aceasta poate inlocui dragostea :D Total aberant ..dar asta e stilul de gandire a unora si nu cred ca doar a barbatilor :P
Si daca aceast argument ar putea fi persuasiv raportandune prin comparatie la intamplarea cu maimutele si multele animale in privinta carora se renunta la functiile naturale de alaptare dandule laptele cu biberonul acestea au remarcat analizatorii prezentau grave tulburari de constiinta si comportament : ramaneau intr-un colt al custii sugandu-si degetul mare . Cand cresteau nu mai stiau sa si ingrijeasca proprii pui ( din cauza ca nu au avut parte de afectivitate si nu au fost stimulate functiile viitale ) .
Acelasi lucru se poate intampla si cu barbatii care considera ca prin putere reusesc sa inlocuiasca dragostea in intreg ansamblul ei natural .

0 comentarii: