marți, 4 martie 2008

Test de cultura generala pt. job la libraria Carturesti

Libraria se afla undeva la Iulius Mall si am fost chemat pt un test de cultura generala pentru post de librar . Mi s-a dat o foaie pe care am completat o singur la o masa . Vreau sa zic ca fiecare pas si miscare care o faceam o vedeam ca o testare . Cea care mi a dat chestionarul vroia sa ma serveasca cu un ceai sau o bautura dar desi insistase i-am zis ca nu servesc . Totusi nu mi as fi dorit sa fiu manipulat profitand ea de micile mele emotii . Mersesem acolo cu un scop si nu aveam chef sa cheltui pe un suc 5 ron de aiurea .

1.Am avut de comentat ideea ,, A fura dintr o librarie este un act nobil ''
Raspuns : Sunt unii care merg pe ideea ca ,, scopul scuza mijloacele '' ori trebuie sa tinem cont de regulile morale ale societatii .

2.Daca daca vine un client si zice : Stiti cartea asta am vazut o in libraria de peste drum cu mult mai ieftin decat aici . Cum e posibil asa ceva?
Raspuns : E un act cat se poate de firesc caci fiecare librarie isi are adaosul ei mai mare sau mai mic.3.In ce filme a jucat Charlie Chaplin ?
4.Cine a scris cartea ,, Solaris '' ?
5.Leonard Cohen era scriitor , muzician , pictor , sculptor ?
6.Numiti 3 scriitori rusi , germani , englezi , romani
7.Numiti 2 mari psihologi/psihanalisti ai lumii
8.De ce vreti jobu asta
9.Daca ar fi sa va descrieti in 3 cuvinte care ar fi acelea
10.Sa numesti care 3 pictori din diferite perioade : iluminism , post modernism , interbelic si tot felul de denumiri de astea ..
11.Un titlu de carte scris de Umberto Eco ?
13.Care is cele 3 defecte pe care nu ati vrea sa le aiba cei cu care veti lucra
14.Care e ultima carte citita ? Convingetine si pe noi in cateva randuri sa o citim
15.Numiti 3 istorici din nush ce perioada oricum mai veche .
16.Dati exemple de 5 carti ce ar trebui sa le citeasca orice adolescent
17.Dati exemple de 5 carti care le considerati a fi cele mai bune din lume .
etc .

3 comentarii:

Unknown spunea...

ai luat jobul pana la urma? :)

Robert spunea...

salut!
din articolul tau rezulta evident ca nu ai obtinut postul.
afla ca daca ai fi acceptat ceaiul nu te-ar fi pus nimeni sa il platesti. in al doilea rand, din tonul articolului tau rezulta nemultumirea ta fata de ideea de a sustine un test de cultura generala. de ce?
nu ti se pare firesc sa nu accepte pe oricine? pe ejobs am vazut ca au aplicat si cate 8000 de persoane. cum altfel sa alegi? la urma urmei, e carturesti. e librarie, nu aprozar. afla ca si eu am dat testul, si eu am servit un ceai (nu mi-a cerut nimeni bani) si am si fost acceptat. asa ca, in loc sa scrii articole false, mai bine ai invata filmografia lui chaplin sau cine e cohen. poate data viitoare reusesti.

Mihaela Buruiană spunea...

Şi pentru un post de librar, sau poate cu atât mai mult pentru un post de librar, este nevoie să scrii şi să vorbeşti corect limba română.