vineri, 18 iulie 2008

File de jurnal - 18 iulie 2008

M-am angajat dar nu pentru multa vreme. Undeva aproape de Tudor Vladimirescu vizavi de Practiker. La ford. Foarte tentant salariul de incepator cu 6.5 mil + bonuri de masa si nu faceam absolut deloc ceva greu. Doar ca dintr un mic interviu pe la fiecare muncitor pe acolo am aflat ca nici cei mai vechi angajati de acolo nu au primit vreodata salariul in totalitate. De bonuri de masa nu se mai pune problema deoarece daca nu iti faci norma pentru salarizare completata nu primesti nici un bon.
Angajati de 1 an 2 ani ...primeau 3 milioane de lei cu noroc chior. Iar cei tineri ajungeau pe la 75 ron pe luna, 1 mil, 2 milioane cu 8 ore lucrate zilnic.
Intreb pe o angajata tanara de 2 ani : De ce mai lucrezi aici daca iti displace si e prost platit serviciul ? Pai m-am atasat emotional de colegi, desi as putea sa merg sa castig mult mai bine in alta parte, e greu pentru ca as sti ca ceva din mine ar ramane aici.
Ceva mai incolo se auzea insa o batranica inteleapta care a zis : ,,Oameni gasesti peste tot. "
Ce trebuia facut? Depinde de operatiuni. Ce lucrezi azi, nu lucrezi si maine.
La unele munci poti sa scoti mai multi bani, iar la altele ff putini. Dar cei de la putere de la birouri au mare grija in asa fel incat sa nu ajungi sa ti iei vreodata salariul prea mare. Oricum nimeni din toata fabrica aceea nu poate face de exemplu 15 placi pe ora cat se cere, nimeni nu a putut face vreodata. E ceva imposibil.
Dar tinerii pacaliti, chiar sub 18 ani sau in varsta considerati maturi continua sa vina in conditii mizerabile. Ma intreb ce ii tine in loc sa faca asta,ma gandesc ca or avea probleme psihice ori or fi cunoscut dragostea vietii lor pe acolo, nu am idee.
Oricum nush daca vreun angajat de cand exista acel loc a primit vreodata mai mult de 4 mil de lei.
Eu ma simteam facand munca voluntara cand am aflat cum merg lucrurile pe acolo.
Cei de la putere castigau enorm pe munca mea, stiam asta, iar eu imi puneam problema daca mi am scos de banii de bilet pe cele doua zile cat am fost la ei. Surprinzator ca da. 15 ron in 2 zile. ( dar inca nu mi am primit banii, tre sa mai fac un drum la ei pe data de 15 august cand e zi de salar :D ) Sa vad daca imi dau cei 15 ron :D
1 zi am lucrat 8 ore si la finalul zilei zice : ati lucrat doar 47 minute
2 zi am lucrat 8 ore si la finalul zilei zice : ati lucrat 2 ore si ceva

Oricine poate baga un led intr o gaura, nu e vb de progres cum zic cei de la putere iar confirmarea este ca mai saptamanal cineva isi da demisia acolo in functie de cum se trezeste dar altii vin si se angajeaza in acelasi timp.

Eu mi am dat demisia a doua zi si sunt in vacanta din nou. :D

Pt alte date de contact la firma (las anuntul din evenimentul zilei) :
Cauti un job-part-time? (exista si full time daca vrei) Te asteptam la noi. Relatii la 0726762584

2 comentarii:

Mihaela Chelaru spunea...

am ramas masca in momentul asta cand ti-am citit insemnarea. Deci WOW! Cum e posibil asa ceva? si stii care e culmea ironiei, ca de multe ori trec cu tramvaiul pe acolo si chiar ma gandeam:Ford, wow, imi imaginez ce salarii mari au angajatii aici! Bine ai facut ca nu ai mai stat, iti iroseai timpul degeaba.
Vacanta placuta atunci! :)

bogdanrazvan spunea...

mersi. acum incerc pentru postul de bibliograf la biblioteca gh.asachi sa vad ce iese la concurs..
am de citit oleac